PROCES U Kantonalnom sudu u Tuzli

Određen pritvor Fuadu Isabegoviću, koji je macolom brutalno napao direktoricu i pedagogicu škole

Alma Mujkanović i Nura Ćosićkić zadobile teške tjelesne povrede

Lejla Ilić-Osmančević
18.01.2019 15:49

Kantonalni sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za Fuada Isabegovića (50), profesora Engleskog jezika u Gimnaziji "Ismet Mujezinović" u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaja ubistva.

U prijedlogu za određivanje pritvora tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla naveo je da postoji osnovana sumnja da je Isabegović 16. januara 2019. godine oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti, došao u školu noseći čekić - macolu, odvijač i metalni šiljak, ušao u kancelariju direktorice škole, fizički je napao i zadao joj nekoliko udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prijelomom lobanje.

Kada je u kancelariju ušla jedna zaposlenica i u strahu odmah napustila prostoriju, krenuo je za njom te u hodniku škole sreo pedagogicu, fizički je nasrnuo i na nju, zadao joj više udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prijelomom tjemene kosti.

Potom je pokušao udarcima čekićem na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije, ali su ga dvojica zaposlenika škole uspjela savladati i prinuditi da prekine s napadom.

Direktorica Alma Mujkanović i pedagogica Nura Ćosićkić zadobile su teške tjelesne povrede, operirane su u Klinici za neurohirurgiju UKC-a Tuzla i u stabilnom su stanju.

Oglasi

NA VRH