CRNA HRONIKA

Istražitelji ispitali Vladimira Stevanovića, negirao da ima informacije u vezi s ubistvom sarajevskih policajaca

on je saslušan u MUP-u Kantona Sarajevo jer postoje indicije da bi mogao imati informacije o počiniocima ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinović

Ad. A.

18.1.2019

Vladimir Stevanović (33) s Palapušten je na slobodu. Njega su jučer pripadnici Granične policije iz Zvornika uhapsili nakon što su sarajevski policajci raspisali potragu zbog sumnje da je ukrao vozilo. Njega je tražila i policija s Pala zbog ugrožavanja sigurnosti. 

Stevanović je jedan od svjedoka u predmetu "Volan", u okviru kojeg je 27 automafijaša optuženo za krađu stotina automobila vrijednih više miliona KM.

Prema nepotvrđenim informacijama, Stevanovića su raskrinkali pripadnici MUP-a Srbije, koji su ga preuzeli na graničnom prijelazu Karakaj - Mali Zvornik, jer je ustanovljeno da ima krivotvorenu vozačku dozvolu BiH. Nakon toga je predat Graničnoj policiji BiH.

Kako nam je potvrđeno, on je saslušan u MUP-u Kantona Sarajevo jer postoje indicije da bi mogao imati informacije o počiniocima ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. On je negirao da ima informacije u vezi ubistva policajaca.

Inače, radi se o osobi koja je povezana s automafijaškim klanovima iz Republike Srpske.

Njegovo ime dovodilo se u vezu i sa akcijama kodnih naziva "Kum", "Trebević" i "Kamen", također usmjerenih na suzbijanje automafije.

Inače, Stevanovićev bijeg je uslijedio nakon što mu je prošle godine na Palama zapaljen Audi A6. Prije bijega obratio se i medijima te je poručio da neće svjedočiti u predmetu "Volan".



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.