UŽAS Jezivi čin Čedomira Đurića

Monstrum koji je ubio djevojčicu solnom kiselinom pisao iz zatvora roditeljima: Sanjam Draganu i oživjet ću je, a vama ću sve naplatiti

Jezivi zločin dogodio se u decembru 2014. godine, kad je Đurić u svom automobilu brutalno pretukao nesretnu djevojku

Avaz.ba
20.01.2019 09:36

Đurić: Osuđen na 40 godina zatvora

Foto: Kurir.rs

Čedomir Đurić (70) iz sela Salaš kod Zaječara, koji je 2015. osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Dragane Ćirić (18), učenice četvrtog razreda Ekonomske škole, napisao je jezivo pismo njenim roditeljima iz zatvora u Padinskoj skeli. 

Đurić ne samo da se nije pokajao zbog stravičnog zločina već je napisao da često sanja Draganu, i to s njenim sinom, da su za njenu smrt krivi roditelji, da će je oživjeti i snimiti film o njoj kad uskoro izađe iz zatvora...

 
  • Dragana Ćirić: Umrla u najtežim mukama
    Dragana Ćirić: Umrla u najtežim mukama Foto: (Facebook)

Ovo je za Kurir.rs otkrio očuh ubijene djevojke Dragiša Ćirić i dodao da je nedopustivo da ubica njihovog djeteta njima šalje bilo kakva pisma, a pogotovo ne ona kojima će nanovo staviti so na ranu koja nikad neće zacijeliti.

  • Draganin očuh s pismom
    Draganin očuh s pismom

Optužuje majku  

- Ne mogu opisati šok koji smo doživjeli kad nam je iz Padinske skele stiglo pismo. Monstrum nije pisao da se kaje što je brutalno ubio naše dijete, već piše gadosti. Piše nam da je sanja nasmijana... Da ima dijete i da s njim bere jabuke. Ne priznaje da ju je ubio, već kaže da se sama otrovala zbog majke. Šta mislite kako je nama... S druge strane, on piše pisma kao da je u vojsku otišao, a ne u zatvor. Stariji sam čovjek i znam kako je bilo prije četiri-pet decenija, osuđenik i za manje brutalna djela bio je potpuno izoliran od svijeta - kaže ogorčeni Ćirić.

Podsjetimo, jezivo ubistvo dogodilo se u decembru 2014. godine, kad je Đurić u svom automobilu brutalno pretukao nesretnu djevojku. Davio ju je, sipao joj kiselinu u usta, a potom njeno tijelo bacio u jezero u ataru sela Glogovica kod Glogovičke rijeke. Dva dana nakon prijavljivanja njenog nestanka 11. decembra, Đurić je uhapšen, a na saslušanju je priznao da je ubio djevojku jer je bio patološki zaljubljen u nju, kao i da ga je obuzela ljubomora jer nije mogao da se pomiri s tim da ima momka. Godinu kasnije osuđen je na 40 godina zatvora i kaznu služi u Padinskoj skeli.  

I mrtvu je proganja  

Ćirić kaže da Draganu nisu prežalili niti će to ikad moći, a da ih ovo što njen ubica slobodno komunicira s vanjskim svijetom još više unesrećuje.

- Draganinim ubistvom odsjekao mi je obje ruke. Ne izlazi nam iz glave ideja da je umrla u najtežim mukama i da je njeno tijelo pronađeno u takvom stanju u kakvom je pronađeno. Uhodio ju je za života i sada je mrtvu ne ostavlja na miru. On je bolesni monstrum. Piše kako će je oživjeti... Iako su to, vjerujem, njegove bolesne gluposti, ne može da nam bude svejedno - priča potreseni očuh ubijene djevojke.  

Prema njegovim riječima, muka mu je od riječi koje je ubica napisao, a što opet ukazuje na to koliko je Đurić bolestan i eventualno spreman na sve.

- Uzeo nam je najmilije i sada piše kako će snimiti film o njoj i kako će plakati omladina. Kako, navodno, on zna reditelja. On piše da je ona u njegovom srcu. Monstrum nenormalni! - kaže očuh ubijene djevojke.

Sadržaj pisma koji je poslao Ćirićima

Čedomir Đurić se četiri godine nakon jezivog ubistva obratio nesretnim roditeljima pismom iz svoje ćelije: 

- Ovo pišem jer mi je neko naredio, a to je moja suza iz oka, moja Dragana. Da, često je u mojim snovima, priča... priča, smije se. Sa sinom bere jabuke, on ima oko pet godina, ljepota od djeteta. Hoće auto, ono na kojem se obučila da vozi. Kažem joj gdje sam, ona plače, srce me boli kad joj vidim suze. Ne voli vas. Sa mnom je vidjela Staru planinu, Golubački grad i Srebreno jezero. Otrovala se zbog majke, duga je to priča. Prenio sam njene riječi - napisao je na početku pisma Đurić. 

U nastavku se osvrnuo na naknadu štete koju isplaćuje roditeljima ubijene djevojke na taj način što mu se od penzije uzima polovina.

- Dobivate pare, a ja ću dokazati da je nisam ubio... za godinu, dvije. A šta ćete kad bude trebalo da mi vratite pare, i to sa kamatom, da li vam mozak radi? Ja ću mom djetetu podići znamenitost što ga nema u Salašu, ja ću oživjeti moju Draganu. Snimit ću film o njenoj tragičnoj sudbini.

Govorila mi je da neće rađati djecu s pijanicom. Vi ste krivi, majka najviše... - pisao je Đurić.

Potom je nesretnim roditeljima naveo da mu Dragana daje snagu da izdrži do slobode.

Pisao i mještanima

Osuđeni ubica Čedomir Đurić, kako nam je rekao Ćirić, nije pisao pisma samo njima već i još nekim mještanima. 

- Pričali mi ljudi kako dobivaju pisma od njega. Raspituje se šta ima novo i tome slično. On ima novca, odakle znam, može tako da nekom i kaže da me ubije. Taj čovjek nije normalan - objašnjava Ćirić.

Šta je sve uradio djevojci

* Brutalno je prebio u automobilu

* Davio je i mučio

* Sipao joj solnu kiselinu u usta

* Unakaženo tijelo bacio u jezero

* Draganino lice bilo je izobličeno i bez nosa

NA VRH