CRNA GORA

Nikšićanin uhapšen zbog pokušaja ubistva policajca

U kratkom roku identificirali i priveli osobu osumnjičenu da je sinoć ispalila više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskog službenika

Policija u Nikšiću uhapsila je muškarca čiji su inicijali S. L.. Ilustracija

Srna

23.1.2019

Policija u Nikšiću uhapsila je muškarca čiji su inicijali S. L. (23) iz ovog grada koji je osumnjičen za pokušaj ubistva policijskog službenika R.M., saopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u kratkom roku identificirali i uhapsili osobu osumnjičenu da je sinoć ispalila više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskog službenika R.M., koji tom prilikom nije povrijeđen.

Petnaestak minuta nakon što se to dogodilo, uhapšen je S.L. iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je na štetu policijskog službenika počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - navodi se u saopćenju. 

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge, među kojima je bio i policajac R.M., sinoć u 22.45 sati preduzimali su mjere i radnje s ciljem suzbijanja i otkrivanja ulične prodaje droge, kada je uočio više lica koja su se kretala prema njemu.

Jedno od tih lica ispalilo je u njegovom pravcu više hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega su pobjegli - navodi se u saopćenju. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Službenici CB Nikšić su izašli na lice mjesta i tokom uviđaja pronašli tri pištoljske čahure kalibra 7,65 milimetara.

Postupajući na osnovu operativnih podataka da su se ova lica sklonila u jedan stan, policijski službenici su pretresli tu lokaciju gdje su zatekli četiri sigurnosno interesantna lica iz Nikšića.

Lica su privedena u službene prostorije, a pretresom su pronađeni falsificirani pasoš, lična karta i saobraćajna dozvola navodno izdati u jednoj susjednoj zemlji koji su glasili na ime jednog sigurnosno interesantnog lica, također iz Nikšića - navodi se u saopćenju. 

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni S.L. ispalio više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskog službenika R.M.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.