SKANDAL

{VIDEO} Bivši ministar poljoprivrede i član SDA demolirao kafić u Živinicama

Avaz

Piše: A. ALJIMI

26.1.2019

Abdulah Zukić, bivši ministar poljoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona, član SDA, sinoć je, prema riječima vlasnika kafića “Avenija” Aldina Paprikića u Živinicama, s još nekoliko saučesnika demolirao njegov objekt te je nekolicini gostiju nanio povrede.

Inače, Zukić je predsjednik Upravnog odbora Doma zdravlja Živinice i član Kantonalnog odbora SDA Tuzla.

Kako nam je kazao Paprikić, Zukić je bio pijan i ovo mu nije prvi put da izaziva incidente u njegovom kafiću. S njim je, kako nam je pojasnio Paprikić, bio i njegov stranački kolega Ćazim Mulić, koji je vijećnik u Općinskom vijeću Živinice.

- Pili su alkohol tu cijelu noć. Počeli su lomiti i ja sam ih ljudski zamolio da to ne čine jer se gosti plaše njih. U svemu je prednjačio Zukić, koji je bio jako agresivan. Pokušavao sam im objasniti da je to moj hljeb, da mi ne kvare posao, ali uzalud. Mi smo šehidska porodica, majka je digla kredit da bih ja mogao otvoriti kafić. Zapošljavam petero ljudi – kaže Paprikić.


On je, kako kaže, nakratko napustio objekt, a za to vrijeme Zukić je pozvao nepoznate mladiće koji su mu se pridružili u maltretiranju gostiju.

- Kada sam se vratio, zatekao sam isprepadane goste i kafić koji je bio demoliran. Jednog momka posjekli su po ruci, dok je jedna djevojka zadobila povrede glave. On se ponaša kao da mu niko ne može ništa. Pozvao sam policiju. Oni su poslali jednu patrolu, ali kada su vidjeli koliki je belaj, pozvali su pojačanje pa su došli ovi iz interventnog voda. Dao sam izjavu policiji, ali se ne nadam da će se nešto promijeniti. Svjestan sam da ću sada trpjeti svakojake pritiske od njih, ali, ako popustim, oni će nastaviti da sve maltretiraju oko sebe. Jedan od Zukićevih kabadahija našamarao je njegovog kolegu iz SDA koji je, također, vijećnik jer je smirivao situaciju. Ne znam zašto mi to rade i zašto žele da mi unište posao. Sada se plašim za svoj život i živote članova moje porodice. Policija je ovo samo zabilježila, nisu nikoga uhapsili – kaže sa strahom Paprikić.

Kako su za "Avaz" potvrdili iz MUP-a TK, Zukić se tereti za narušavanje javnog reda i mira te krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

On, kako nam je kazao, svaki vikend trpi Zukićevu torturu.

- Kada dođe, otme od muzike mikrofon i onda svima psuje majku. Sve oko sebe maltretira. Ovo se jednostavno ne može više izdržati – kazao je na kraju Paprikić.

Inače, Zukić, koji trenutno obnaša funkciju zamjenika direktora “Horizontale”, optužen je 2017. godine za primanje mita dok je obavljao funkciju ministra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.