HRVATSKA Napadač došao tražiti brašno za palačinke

Novi detalji: Monstrum iz Solina u masakru koristio čekić, bat za meso i nož

Za ovo krivično djelo predviđena je maksimalna zatvorska kazna u trajanju do 50 godina

index.hr

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o Luki Juretiću

Foto: Facebook


Monstrumu koji je ubio komšiju Vicencija Uvodića (92) i teško povrijedio njegovu suprugu Senku (87) sutkinja istrage Županijskog suda u Splitu odredila je istražni zatvor. 

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Luki Juretiću (24). Mladić je prije toga ispitan, a nakon odluke sutkinje prebačen je u zatvor na splitskim Bilicama. 

Istražni zatvor je tražilo Županijsko državno odvjetništvo zbog mogućnosti ponavljanja krivičnog djela, utjecaja na svjedoke, ali i zbog posebno teških okolnosti krivičnog djela. Osumnjičeni mladić je rekao da se ničega ne sjeća i da se ne osjeća krivim. Prijavljen je za krivična djela koja je počinio na veoma okrutan i podmukao način iz koristoljublja.

Prema policijskoj prijavi, mladić se, kako neslužbeno saznaje "Slobodna Dalmacija", sumnjiči da je u svom ubilačkom pohodu u stanu komšije koristio bat za meso, čekić i manji nož. Žena je pretučena kraj ulaznih vrata, tamo su nađeni i ostaci brašna koje je osumnjičeni došao tražiti za palačinke.  

Stravičan zločin se dogodio u četvrtak kasno popodne, a prvu dojavu o njemu dobila je Hitna pomoć oko 19 sati kada ih je nazvao komšija nastradalog muškarca i žene i zatražio da dođu spasiti Senku (87). 

Policija je ubrzo uhapsila osumnjičenog koji stanuje u istoj zgradi kao i njegove žrtve. Da je on napadač, policiji i komšiji koji je alarmirao bolnicu i policiju rekla je teško povrijeđena žena.

Za ovo krivično djelo predviđena je maksimalna zatvorska kazna u trajanju do 50 godina.

Više o:

Solin Ubistvo
NA VRH

Podijeli članak na