OPTUŽNICA

Za ubistvo suprugove ljubavnice nudila 2.000 KM

Okružni sud u Bijeljini: Potvrđena optužnica protiv ljubomorne supruge

A. KAPO

27.1.2019

- Čuješ, da je likvidiraš, da nestane, da je likvidiraš - navodi se u optužnici bijeljinskog Tužilaštva protiv Slavice Jovanović (60) iz Srebrenice, koja se tereti da je planirala vješanje sugrađanke Rade Ilić (54), jer je sumnjala da je ona u ljubavnoj vezi s njenim suprugom Simom Jovanovićem.

Optužnicu protiv Slavice Jovanović, koja se tereti za podstrekivanje na ubistvo, potvrdio je Okružni sud u Bijeljini.

Šifrirana poruka

Prema navodima iz optužnice, Slavica je 2016. godine namjeravala da ubije Radu. Od Mladena J. iz Srebrenice u junu 2016. u nekoliko navrata zatražila je da joj pronađe nekoga ko bi, kako je kazala, “ubio neku ženu”. Slavica je za glavu suprugove navodne ljubavnice nudila 2.000 KM!

Optužena je, nakon što je stupila u kontakt sa Mladenom J., dala svoj broj mobitela te mu proslijedila i lozinku za poziv, koja je glasila: "Kupovina ili popravka televizora." Prema toj šifriranoj poruci, dan likvidacije trebao je biti 28. juli 2016. godine.

No, iskusni istražitelji ubrzo su došli do informacije da Slavica priprema ubistvo suparnice te su skovali plan da je uhvate na djelu. Tako su u čitavu priču ubacili navodnog ubicu, koji je, zapravo, bio njihov čovjek, tačnije prikriveni istražilac.

Vjerujući da je riječ o muškarcu koji je spreman da počini ubistvo, Slavica je 28. jula 2016. stupila u kontakt sa prikrivenim istražiocem i tako upala u policijsku zamku. Dan poslije u Srebrenici, naime, ne znajući da je riječ o prikrivenom istražiocu, uručila mu je cedulju s imenom, godinom rođenja te čak brojem telefona Rade.

Obećana nagrada

Uporna Slavica tu se nije zaustavila te je u telefonskom razgovoru s istražiocem 31. avgusta 2016. godine u 17.14 sati te 1. septembra u 9.23 sati tražila da se Rada što prije ukloni i da on ne odustaje. Po uzoru na neke okorjele mafijaške bosove, poručila je da će obećanu nagradu uredno isplatiti po okončanom poslu.

Istražioci su nakon toga imali dovoljno dokaza pa je Slavica uhapšena 2. septembra 2016., čime je stavljena tačka na ovaj nesvakidašnji slučaj, koji je iznenadio i najiskusnije istražioce.

Savjetovala ubicu 

U jednom od razgovora sa prikrivenim istražiocem, Slavica je navodnog ubicu čak savjetovala kad je najpogodnije da se ukloni suparnica.

- Tražila je da ona bude obješena u nedjelju, jer tada na području gdje Rada živi, “ima manje policije” – navodi se, između ostalog, u optužnici.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.