SAOPĆENJE

Pročitajte kako je policija otkrila i zaplijenila više od 100 kilograma skanka

MUP KS

Avaz.ba

30.1.2019

Provodeći plansku akciju kodnog naziva „Sedlo“, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, a pod nadzorom Tužilaštva KS, zaustavili su automobil marke Renault Kangoo na naplatnom mjestu Tarčin, općina Hadžići, u kojem su pronašli više od 100 kilograma droge, najvjerovatnije skanka, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Prilikom pretresa, osim droge, u automobilu su pronađeni novac u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku.

Uhapšene su tri osobe, među njima vozač automobila Renault Kangoo inicijala A. G., potom suvozač inicijala V. J. i vozač automobila marke Polo zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio u pratnji.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, ova akcija rezultat je tromjesečnog praćenja i prisluškivanja jedne dilerske grupe iz Sarajeva.

Prema riječima našeg izvora, istražitelji su prilikom praćenja poziva osumnjičenih došli do saznanja da se priprema velika pošiljka droge prema Sarajevu. Na osnovu ranije prikupljenih podataka, zaključili su da se radi o skanku, a dilerska šifra za pošiljku bila je "Sedlo", po čemu je i nazvana akcija. U krijumčarenju su učestvovala tri vozila. Dva su korištena kao čistači i njih su istražitelji propustili jer su znali da se u Renaultu Kangoo nalazi skank. Droga je proizvedena u laboratoriju na području Hercegovine, a prema dosad dostupnim informacijama, bila je namijenjena za sarajevsko tržište.

Kako nam je potvrdilo više različitih izvora, akcija se nastavlja te se očekuje hapšenje osoba koje su trebale preuzeti drogu.

Detaljnije pročitajte u printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.