ISTRAGA

Radnik autopraonice tvrdi da su mu rekli da prevozi duhan?

Aldin Gaštan zaustavio se u Jablanici, jer je tako dogovoreno, a tu ga je čekao kombi, iz kojeg su paketi samo prebačeni u njegov Renault

Tužilac odredio 24-satno zadržavanje osumnjičenima

Piše: Dž. PORAČANIN

1.2.2019

Aldin Gaštan iz Blagaja, Vlado Jurić iz Mostara i Ivan Cvijanović iz Kiseljaka, koji su osumnjičeni za krijumčarenje 120 kilograma skanka, dovedeni su u Tužilaštvo Kantona Sarajevo. Pali su u akciji “Sedlo”. 

Danas je u Općinskom sudu u Sarajevu održano ročište na kojem se razmatrao prijedlog za određivanje pritvora. Odluka će biti naknadno donesena. 

Molba prijatelja

Advokat Ahmed Fejzić, koji zastupa Gaštana, naglasio je da prijedlog tužioca Safeta Hrapo nije konkretiziran te da njegov klijent nikada nije bio u sukobu sa zakonom.

Cvijanovićev advokat Damir Kočo rekao je njegov branjenik nema nikakve veze s preostalom dvojicom te da oni uopće nisu znali ni ko se nalazi u Polu niti su ikada imali ikakav kontakt.

Advokat Damir Alagić rekao je na sjednici kako je ovo bio šok za njegov klijenta Jurića te da uhapšeni nisu nikada vidjeli 25 kilograma brašna, a kamoli toliku količinu skanka. Naglasio je da se radi o studentu koji je napravio glupost, ali nije znao da je u pitanju droga.

Kako saznajemo, Gaštan, inače radnik u autopraonici, kazao je tokom saslušanja u policiji kako nije znao da prevozi drogu u svom Renaultu Kangoo. Inspektorima je ispričao kako ga je drug zamolio da preveze duhan za Sarajevo. Priznao je da se zaustavio u Jablanici, jer je tako dogovoreno, te da ga je tu čekao kombi, iz kojeg su paketi samo prebačeni u njegovo vozilo.

Rekao je da mu je bilo čudno što ga prati Polo zagrebačkih tablica, koji je vozio Cvijanović, ali kako je ispričao, ni najmanje nije posumnjao da se radi o paketima skanka.

Tek kad je stigao na naplatno mjesto Tarčin na području Hadžića, gdje su svi i pohapšeni, saznao je šta, ustvari, ima u svom Renaultu, rekao je Gaštan istražiteljima.

Policijska zasjeda

Dok je Gaštan prevozio “duhan”, inspektori su vozila spremno čekali na autoputu A-1. Nakon vaganja, utvrđeno je da je u Renaultu bilo 120,70 kilograma skanka. Droga koja je proizvedena u laboratoriju na području Hercegovine, bila je upakovano u 220 paketa. Pored droge, nađeni su i novac, mobiteli... Sve trojica su uhapšena i odvedena u policiju na saslušanje. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.