CRNA GORA

Uhapšen monah manastira Vranjina nakon tragedije na Skadarskom jezeru

Zbog sumnje da je počinio krivična djela protiv opće sigurnosti i izazivanje opće opasnosti

Skadarsko jezero: Potraga za još tri osobe traje. Antenam.net

Antenam.net

4.2.2019

Monah manastira Vranjina Goran Kimpanov (43) iz Zrenjanina uhapšen je jutros zbog jučerašnje tragedije na Skadarskom jezeru, potvrđeno je iz policije.

Policijski službenici Centra sigurnosti Podgorica uhapsili su G. K. (43) iz Zrenjanina, sveštenika koji je angažiran u manastiru Vranjina, zbog sumnje da je počinio krivična djela teško djelo protiv opće sigurnosti i izazivanje opće opasnosti - rekli su iz policije. 

G. K. je jučer oko 15 sati upravljao čamcem u rukavcu rijeke Morača i Skadarskog jezera koji se, usljed vremenskih neprilika, kod mjesta Vranjina iz pravca manastira prema obali prevrnuo dok se u čamcu nalazilo osam osoba bez propisane opreme – prsluka. Tom prilikom smrtno je stradala J. K., čije je tijelo pronađeno, dok se za R. K., maloljetnom N. K. i D. V. još traga. 

U akciji traganja za tri osobe angažirani su svi potrebni kapaciteti nadležnih službi, među kojima i Uprave policije, navode iz policije.  

G. K. će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Podsjetimo, jučer se na Skadarskom jezeru, usljed nevremena kod Vranjine, prevrnuo brodić, a potom je objavljeno da je jedna žena smrtno stradala.

Potraga za još tri osobe koje su jučer nestale bit će nastavljena danas.

Današnja "Pobjeda" piše da su porodica Kumburović, otac, majka i kćerka, kao i Darko Vujošević, poginuli u jučerašnjoj tragediji. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.