KRIMINAL Općinski sud Sarajevo odlučio

Krijumčari 120 kilograma skanka u pritvoru

Općinski sud u Sarajevu odredio je pritvor Aldinu Gaštanu iz Blagaja, Vladi Juriću iz Mostara i Ivanu Cvijanoviću iz Kiseljaka, koji su osumnjičeni za krijumčarenje 120 kilograma skanka

Dž.P.
04.02.2019 11:19

Privođenje krijumčara skanka

Općinski sud u Sarajevu odredio je pritvor Aldiun Gaštanu iz Blagaja, Vladi Juriću iz Mostara i Ivanu Cvijanoviću iz Kiseljaka, koji su osumnjičeni za krijumčarenje 120 kilograma skanka. Pohapšeni su akciji „Sedlo“.

Gaštan, inače radnik u autopraonici, kazao je tokom saslušanja u policiji kako nije znao da prevozi drogu u svom Renaultu Kangoo. Inspektorima je ispričao kako ga je drug zamolio da preveze duhan za Sarajevo. Priznao je da se zaustavio u Jablanici, jer je tako dogovoreno, te da ga je tu čekao kombi, iz kojeg su paketi samo prebačeni u njegovo vozilo.

Rekao je da mu je bilo čudno što ga prati Polo zagrebačkih tablica, koji je vozio Cvijanović, ali ni najmanje nije posumnjao da se radi o paketima skanka.

Tek kad je stigao na naplatno mjesto Tarčin na području Hadžića, gdje su svi i pohapšeni, saznao je šta, ustvari, ima u svom Renaultu. Dok je Gaštan prevozio “duhan”, inspektori su vozila spremno čekali na autoputu A-1.

NA VRH