KRIMINAL Nezakonita nabavka i prodaja opojnih droga

Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH podiglo optužnicu protiv jedanaest osoba

Okončana istraga

Fena
05.02.2019 17:10

Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH podiglo je optužnicu protiv 11 osoba zbog sumnje da su se tokom 2018. godine na prostoru Distrikta Brčko i Maglaja bavili nezakonitom nabavkom i prodajom opojnih droga.

Za ovo krivično djelo optuženi su Milenko Mihajlović (45), Goran Blagojević (26), Adnan Bešić (42), Elvir Mandžukić (33), Rusmir Klebić (43), Milorad Karać (33), Savo Perić (24), Darijo Rašević (29), Perica Milošević (38), Predrag Radosavljević (22) i Mitar Cvijetinović (22), saopćeno je iz Tužilaštva Distrikta Brčko.

Nakon što su krajem novembra otkriveni, Tužilaštvo je ubrzo okončalo istragu protiv 12 osumnjičenih te podiglo optužnice protiv njih 11, kojima se stavlja na teret da su na prostoru Distrikta Brčko i Maglaja pojedinačno te u međusobnoj suradnji vršili nezakonitu nabavku marihuane, amfetamina i kokaina te ih osobno ili pomoću trećih lica prodavali većem broju njima poznatih kupaca.

Podizanjem i potvrđivanjem optužnice pred Osnovnim sudom Distrikta, utvrđeno je da su optuženi počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.

Optužnicom je podnesen prijedlog za oduzimanje imovinske koristi od optuženih Milenka Mihajlovića i Adnana Bešića, kao i za produženje pritvora optuženima Goranu Blagojeviću, Adnanu Bešiću, Rusmiru Klebiću, Elviru Mandžukiću i Miloradu Karaću, saopćeno je iz Tužilaštva.

NA VRH