PRESUDA

Dilerima ukupno 12 godina i sedam mjeseci zatvora

Grupu od devetorice dilera organizirao Nariz Hukić s ocem Nerminom

Privođenje članova grupe u maju prošle godine

Piše: B. C.

6.2.2019

Grupa od devet sarajevskih dilera droge koju su organizirali Nariz Hukić i njegov otac Nermin osuđena je na ukupno 12 godina i sedam mjeseci zatvora.

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu kojim je predsjedavala sutkinja Indira Jahić prihvatilo je devet sporazuma o priznanju krivice koje su dileri droge potpisali s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Tako je Narizu Hukiću izrečena kazna zatvora od dvije godine i dva mjeseca, a njegovom ocu Nerminu Hukiću godinu i šest mjeseci.

Armin Kahvić osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora, dok su po godinu i četiri mjeseca dobili Ismail Kurtanović, Adnan Čurt, Džejlan Nurković i Admir Arifić. Salko Isović dobio je godinu i dva mjeseca zatvora, a Husam Alkhatib godinu i mjesec.

Policija kod njih pronašla šest kilograma marihuane

Nermin Hukić i Husam Alkhatib su na slobodi, dok je vijeće ostalima produžilo pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponovo da se bave dilanjem droge.

Svi oni su uhapšeni u maju prošle godine u policijskoj akciji “Meta“.

Tada su pretreseni stanovi i kuće, kao i ugostiteljski objekti na devet lokacija na području općina Ilidža, Novo Sarajevo i Centar te je pronađeno oko šest kilograma marihuane i manja količina kokaina i spida.

Pronađeni su i vatreno oružje, municija, te mobiteli i SIM kartice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.