BANJA LUKA

Pacijent iz Prnjavora ostaje na daljnjem liječenju

Na Odjelu neurohirurgije

Avaz.ba

6.2.2019

Zdravstveno stanje pedesetosmogodišnjeg muškarca M. P., koji je jutros u Univerzitetski klinički centar u Banjoj Luci dovezen s višestrukim posjekotinama po glavi i frakturom lobanje, stabilno je i ostaje na daljnjem liječenju i praćenju, saopćeno je večeras iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

U saopćenju se navodi da je M. P. jutros u 8.25 sati vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Prnjavor dovezen u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i zbrinut i hospitaliziran u Službi za neurohirugiju.

Prema riječima dežurnog ljekara u Službi za neorohirurgiju Dragoslava Brkića, pacijent je primljen sa višestrukim posjekotinama po glavi i frakturom lobanje, a njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno i ostaje na daljem liječenju i praćenju u tom centru.

"Večernje novosti" objavile su večeras da je petnaestogodišnji učenik Osnovne škole "Ivo Andrić" iz Kulaša kod Prnjavora napao domara te škole sa više udaraca sjekirom, nanijevši mu teške povrede na glavi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.