PRIJEDOR

Ubio komšijinog psa, pa kad su mu policajci došli na vrata, pronašli 2,5 kilograma plastičnog eksploziva

Protiv I. M. bit će dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela

Zaplijenjeni predmeti. PU Prijedor

M. Z.

9.2.2019

Muškarac I. M. (52) iz Donje Ljubije kod Prijedora uhapšen je u srijedu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ubijanje i mučenje životinja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je on istog dana ubio iz pištolja komšijinog psa. Na licu mjesta pronađeni su pištolj i municija. 

Narednog dana policija je prilikom pretresa kuće i objekata koje koristi I. M. pronašla i oduzela oko 2,5 kilograma plastičnog eksploziva, 18 detonatorskih kapisli, detonatorski brzogoreći i sporogoreći štap, upaljač, protupješadijske mine, detonatorske kapisle za inicijalnu pješadijsku minu i osigurače za mine.

PU Prijedor je, u saradnji sa PS Sanski Most, izvršio pretres i kuće D. K., kod kojeg su pronađeni automatska puška s drvenim kundakom, 165 metaka, dvije ručne bombe i pribor za čišćenje vatrenog oružja. Navodi se da se pronađeno oružje prethodno nalazilo u kući osumnjičenog I. M.

Nadležnom tužilaštvu u Prijedoru protiv I. M. bit će dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela, a protiv D. K. i još jedne osobe E. K. bit će podnesena prijava i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija u vezi s pomaganjem.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.