TUŽILAŠTVO Zaplijenjeno oko 7 kg droge

Livno: Određen pritvor za uhapšene u akciji "Kalin"

Nakon kriminalističke obrade

A. K.
10.02.2019 10:46

U akciji zaplijenjeno oko 7 kg droge

Foto: Ilustracija

Općinski sud u Livnu, na prijedlog Tužilaštva, odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenima P. G. (47) i L. G. (42) u Tomislavgradu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni su uhapšeni u sklopu akcije "Kalin", koju su proveli službenici FUP-a, uz podršku Specijalne policije i Sektora za podršku FUP-a i asistenciju OSA-e BiH i MUP-a Livanjskog kantona, a prema nalogu Općinskog suda Livno i pod nadzorom Tužilaštva LK.

U akciji je zaplijenjeno oko 7 kilograma opojne droge, koja svojim izgledom asocira na marihuanu, a koju su osumnjičeni nabavili radi daljnje preprodaje.

Nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje postupanje Tužilaštvu te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih, postupajući kantonalni tužilac Općinskom sudu Livno podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene.

Nakon održanog ročišta, zbog okolnosti koje ukazuju na mogućnost bijega, kao i sumnje da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogli ponoviti slično krivično djelo, postupajući sudija Općinskog suda Livno je za osumnjičene odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec, a daljnja istraga je u toku.

Oglasi

NA VRH