CRNA HRONIKA

Ranjena Drvarčanka u boljem stanju, slijede složeni operativni zahvati

Broj saobraćajnih nesreća manji za 5 u odnosu na sedmicu dana ranije

Ivica Vrdoljak. A. K.

Ale Kamber

11.2.2019

U sklopu nedjeljnog izvještaja o stanju javnog reda i mira, saobraćaju i kriminalitetu na području Livanjskog kantona, portparol MUP-a LK Ivica Vrdoljak kazao je da su zadovoljni stanjem iz oblasti saobraćaja gdje je za 7 dana evidentirano ukupno 9 saobraćajnih nesreća u cijelom kantonu, od kojih samo jedna s većom materijalnom štetom i povrijeđenim osobama, i to u Tomislavgradu.  

Broj saobraćajnih nesreća je manji za 5 u odnosu na sedmicu dana ranije.

Vrdoljak je izjavio da su zadovoljni i stanjem iz oblasti javnog reda i mira gdje su u posljednjoj sedmici u cijelom kantonu evidentirali svega tri slučaja kršenja javnog reda i mira, od čega jednu tuču u Livnu i dva slučaja verbalnog vrijeđanja u Drvaru.

- Kad je stanje kriminaliteta u pitanju tu smo nezadovoljni, posebno imajući u vidu evidentirani pokušaj ubistva u Drvaru u ugostiteljskom objektu „Škorpion“, gdje je S. S. rođen 1991. godine teško ranio A.G. rođenu 1994. godine, kojoj je u DZ Drvar ukazana medicinska pomoć, a potom u Kantonalnoj bolnici u Livnu, odakle je zbog težine povreda prebačena u KBC Split na daljnje liječenje. Prema dostupnim podacima ranjena osoba je u nešto stabilnijem stanju, ali slijede složeni operativni zahvati. Počinilac ovog kaznenog djela je pronađen, nad njim je izvršena kriminalistička obrada i isti je predat kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje jer se radi o pokušaju ubistva. A prema uviđaju radilo se o prostrijelnoj rani u predjelu trbuha pištoljem, pri čemu je oštećana i kičma, odnosno nanesene su teške povrede opasne po život - kazao je Vrdoljak. 

Dodao je da se tokom prošle sedmice dogodio i slučaj pronalaska i oduzimanja automatske puške, ručne bombe i određene količine municije za pušku od jedne osobe u Glamoču, što je također predato tužilaštvu.

Vrdoljak je iznio i podatak da se tokom prošle sedmice u Livnu dogodio i slučaj krađe akumulatora, te jedna prevara internetskom prodajom robe pri čemu je kupcu isporučena neodgovarajuća narudžba, što je također prijavljeno nadležnim organima.

Podsjećamo, ranjena Ana Gloginja je radila u ugostiteljskom objektu „Škorpion“ u Drvaru gdje se u subotu, 9. februara 2019. godine oko 11.30 desilo ranjavanje od strane S. S. koji je, prema do sada objavljenim informacijama, pripadnik MUP-a LK, zaposlen u PU Drvar. 

Motiv ranjavanja je predmet istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.