VITEZ Brutalna pljačka starca u naselju Krčevine

Krezavi razbojnik teško pretukao penzionera

U kuću Srećka Žuljevića upala dvojica muškaraca, od kojih jedan nije imao prednji zub, te su mu stavili nož pod grlo i tražili novac l Brojni napadi na starce u SBK

D. PUCAR

Razbojništvo nad Žuljevićem dogodilo se u mjestu Krčevine


Dvojica mlađih muškaraca upala su u noći s nedjelje na ponedjeljak u kuću 79-godišnjeg Srećka Žuljevića u viteškom naselju Krčevine te od starca, prijeteći mu nožem i uz teške batine, oteli 1.800 eura i nekoliko predmeta.

Njemačka penzija

Ovo je samo jedan u nizu napada na starije osobe u Srednjobosanskom kantonu u posljednje vrijeme, a ovog puta jedan od pljačkaša čak nije bio ni maskiran.

Kako je Žuljević, koji je penziju zaradio u Njemačkoj, ispričao policiji, sjedio je u dnevnom boravku i gledao televizor kad je začuo jak udar na ulazna vrata. U sobu su upala dvojica muškaraca, visine oko 185 centimetara, od kojih jedan nije imao prednji zub. Stavili su mu nož pod grlo i tražili novac. Kako im nije odmah otkrio gdje se novac nalazi, tukli su ga nogama po cijelom tijelu te su ispremetali stvari u kući i pronašli eure.

  • Uviđaj nakon ubistva starice Almase Bilkić

    Uviđaj nakon ubistva starice Almase Bilkić


Dvojac je nakon razbojništva pobjegao, a starac je prevezen u viteški Dom zdravlja, gdje su mu sanirane povrede.  Ovog puta, sve se završilo na razbojništvu i ne tako teškim povredama za starca, ali policijski i sudski organi morat će naći sistemsko rješenje, kojim će se stati ukraj napadima na starije osobe s obzirom na to da je u posljednjih nekoliko mjeseci ubijeno više penzionera. 

Učestali napadi

Iako su počinioci svirepih zločina uhapšeni, a pravosudni postupci protiv njih su u toku, stalno se javljaju novi, još monstruozniji slučajevi, što jasno govori da su, osim brzog i dobrog policijskog rada na terenu, potrebni i sistemsko rješenje i rad na prevenciji.

  • Kuća u kojoj je ubijen Halepić

    Kuća u kojoj je ubijen Halepić


Ubicama 62 godine zatvora

U Bugojnu je početkom ovog mjeseca tokom pljačke ubijen 86-godišnji Abdulselman Halepić. Zbog ubistva nesretnog čovjeka, uhapšeni su Adi Jašarević (21) i maloljetni D. S. Sličan slučaj zabilježen je i u Gornjem Vakufu, gdje je, također, brutalno pretučena i ubijena starica Almasa Bilkić. Kantonalni sud u Novom Travniku izrekao je u oktobru 2018. ukupno 62 godine zatvora Ahmedu Imamoviću, Zikretu i Nedžadu Sarajliću te Editi Ramić zbog razbojništva nad Bilkić.

Silovana i izmasakrirana nožem

U Bugojnu je lani nožem izmasakrirana 76-godišnja Ankica Krstanović. Nakon zločina je uhapšen Narcis Mekić. Osumnjičen je za tri smrti, nesretne žene i dvojice prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23). Šokantni rezultati vještačenja, obavljenog u sarajevskom Centru za forenziku, pokazali su da je na tijelu ubijene i na posteljini pronađena Mekićeva sperma. Time bi se on, koji je od septembra u pritvoru, osim s optužnicom za ubistvo starice i dvojice prijatelja, mogao suočiti i s optužnicom za silovanje.

NA VRH

Podijeli članak na