SARAJEVO Sporazum Berine Džindo i Tužilaštva KS na čekanju

Priprema li se uvjetna kazna majci koja je bacila bebu u kontejner?

Džindo je u novogodišnjoj noći 2017. u kontejner u centru grada bacila svoju tek rođenu bebu, koju su spasili policajci Adnan Turčalo i Midhat Hodžić

Dž. P.
13.02.2019 06:38

Džindo i Mehmedbašić: S Tužilaštvom pregovaraju o krivici

U Općinskom sudu Sarajevo jučer je odgođeno suđenje 39-godišnjoj Berini Džindo, koja je u novogodišnjoj noći 2017. u kontejner u centru grada bacila svoju tek rođenu bebu. Na teret joj se stavlja krivično djelo čedomorstvo u pokušaju.

Džindin advokat Omar Mehmedbašić pregovara s Tužilaštvom KS da njegova klijentica bude kažnjena uvjetnom kaznom u trajanju od jedne godine, s rokom kušnje od dvije godine. Džindo je bacila svoju djevojčicu u smeće iako je znala da može umrijeti usljed hladnoće, kao i da služba “Rad” može isprazniti kontejnere.

Jedan se građanin uplašio čuvši u novogodišnjoj noći neobične zvuke koji su dopirali iz kontejnera. Pozvao je policiju, koja se za manje od minutu našla na mjestu događaja. Policajci Adnan Turčalo i Midhat Hodžić iz Policijske stanice Centar, roveći po smeću, naišli su na živu bebu u najlonskoj kesi. Izvrsnog zdravlja i lijepo obučena, odmah je kolima Hitne pomoći prevezena na Pedijatriju, gdje je pregledana, okupana i utopljena.

NA VRH