Policija kod Zeničanina pronašla gotovo kilogram droge

KRIMINAL Izvršen pretres stana u ulici Ćurukovića put

Policija kod Zeničanina pronašla gotovo kilogram droge Prema riječima portparola MUP-a ZDK Aldine Alić, pronađena je biljna materija

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave i u Zenici izvršili su pretres stana u ulici Čurukovića put, u vlasništvu I. J. (24), i tom prilikom pronašli su gotovo kilogram droge. 

Prema riječima portparola MUP-a ZDK Aldine Alić, pronađene su biljna materija i digitalna vaga za mjerenje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ukupne težine 916,85 grama.

- Sporna materija je fotografirana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, a osoba J. I. je uhapšena i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je zavedena kriminalistička obrada - kaže Alić.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnog djela, dodaje Alić, Tužilaštvu ZDK će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH