SRBIJA

Nadam se da će dijete koje čekate biti bolje od mene: Dječak koji se ubio zbog loših ocjena ostavio oproštajno pismo

Nemam ništa više da vam ostavim, osim ušteđevine od 15 eura, napisao je

Ilustracija. Arhiv

Avaz.ba

12.2.2019


Dvanaestogodišnji dječak iz jednog sela na jugu Srbije izvršio je jučer samoubistvo pucajući sebi u usta iz očevog pištolja. Pored njegovog beživotnog tijela pronađeno je oproštajno pismo upućeno roditeljima, kao i 15 eura. Kako piše Telegraf, dječak je u pismu napisao da se na ovaj užasan korak odlučio jer nije mogao više "podnijeti kritike zbog loših ocjena". 

Šta se tačno dešavalo u glavi i duši dvanaestogodišnjaka, pa se odlučio na tako stravičan korak, vjerovatno nikada neće biti sasvim jasno. Međutim, u oproštajnom pismu dječak je napisao jako potresne riječi:

- Ne mogu više podnijeti kritike zbog loših ocjena. Sada više nećete imati koga kritizirati... - napisao je dvanaestogodišnjak.

Kako saznajemo, u pismu je naveo i da se nada da će dijete koje će njegova majka uskoro roditi "biti bolje nego on".

- Nadam se da će vas on usrećiti i da će biti bolji nego ja - napisao je ovaj đak šestog razreda osnovne škole u oproštajnom pismu, a potom je dodao:

- Nemam ništa više da vam ostavim, osim ušteđevine od 15 eura - napisao je on.

Ova nezapamćena tragedija dogodila se u porodičnoj kući na jugu Srbije, a otkrivena je kada je porodica pronašla dječakovo tijelo i pozvala lokalni Dom zdravlja da traži pomoć.

Ljekari su brzo stigli na lice mjesta, međutim nisu mogli uraditi ništa osim konstatirati smrt djeteta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.