AUSTRIJA

Tragedija u Beču: Bosanac Željko upucao partnericu iz Srbije pa izvršio samoubistvo

Događaju prethodila svađa u bečkom restoranu između Željka B., državljanina BiH, i Violete J., državljanke Srbije, koja je trenutno u komi

Violeta J. u komi. Bild

Kronen Zeitung

13.2.2019


Nakon što je u utorak u Beču upucao bivšu djevojku Violetu (48), 53-godišnji Bosanac podlegao je povredama u bolnici. Također, suprotno prvobitnim izvještajima medija i vlasti, žrtva je još živa. Žena je hospitalizirana s dvije ozljede glave i nalazi se u komi. Šanse za preživljavanje su male.

Željko B., 53-godišnji Bosanac, kasno sinoć je u bečkom Midlingu pucao u svoju bivšu partnericu, 48-godišnju Srbijanku Violetu J., a potom je sebi pucao u glavu.

I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u najbliže bolnice, gdje je Bosanac podlegao povredama tokom noći s utorka na srijedu. Njegova žrtva je još živa, ​​ali je u komi. Violetu J. su pogodila dva metka u glavu.

Pretpostavlja se da je motiv zločina - ljubomora, piše Kronen Zeitung.

Zločinu je prethodila svađa u restoranu između Željka i Violete, a po izlasku u 21. 20 sati, Željko je pucao u glavu svoje partnerice, a potom pokušao samoubistvo.

- Zločinu je prethodila svađa u restoranu, koja se nastavila na ulici. Pronašli smo dvije čahure. Bosanac je ilegalno posjedovao oružje - rekao je portparol policije Pol Ajdenberger (Paul Eidenberger).

Vladala je pomalo haotična situacija dok su na ulici ležala dva tijela. U prvi mah se mislilo da ubica i dalje slobodno hoda pa je cijelo područje bilo zatvoreno. U restoranu i na ulici, kao i u drugom restoranu nasuprot mjestu zločina, bilo je mnogo svjedoka koji su ispitivani tokom noći.

Zločin je aktuelizirao problem nasilja nad ženama jer je ovo osmi ovogodišnji slučaj brutalnog ubistva žena u Austriji, a treći u Beču.  



Željko pucao i sebi u glavu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.