SARAJEVO

Šestogodišnja djevojčica u stabilnom zdravstvenom stanju

KCUS: Djevojčica operirana

Piše: A. Ka.

14.2.2019

Šestogodišnja djevojčica, koja je jučer teško povrijeđena nakon što je pala s jedne od tribina u sportskoj dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu, u stabilnom je zdravstvenom stanju.  

Teška nesreća dogodila se za vrijeme takmičenja u okviru Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF). 

Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu pomoć Kantona Sarajevo, izjavio je ranije da je nesretna djevojčica pala s visine od pet metara, usljed čega je zadobila frakturu lobanje i unutrašnje krvarenje. Djevojčica je, zahvaljujući brzoj reakciji ekipe Hitne pomoći, prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je operirana i pod stalnim je nadzorom ljekara.

Relja Kovač, menadžer sigurnosti EYOF-a i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kazao je da je u ovom trenutku najbitnije da je dijete van životne opasnosti.

- Kao čovjeku, to mi je najvažnije. Nažalost, ovaj nesretni događaj bacio je mrlju, ali treba reći da je zaštitna ograda, dužine od 80 centimetara na kojoj se nalazi i pleksiglas, postavljena 1969. godine. Ograda ne može biti viša, jer u tom slučaju posjetioci ništa ne bi mogli vidjeti – pojasnio je Kovač.

Prema njegovim riječima, djevojčica je bilo u društvu staratelja i još dvoje djece. U jednom trenutku je zaskočila i na ruke se izdigla, nakon čega je preletjela preko ograde i pala bukvalno pred ekipu Hitne pomoći. Kovač je naglasio da su kao organizatori učinili sve pravno-formalno, jer su bili angažirani policajci, zaštitari, redari i volonteri.

- Ovakvi slučajevi se, nažalost, događaju. Uviđaj su obavili policajci, a konačan sud će dati nadležno tužilaštvo - zaključio je Kovač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.