GRADAČAC Uhapšen 20-godišnji I. G.

Rasvijetljena saobraćajna nesreća iz 2015. godine: Udario dječaka pa potopio automobil u jezero

Nepoznati vozač pobjegao sa mjesta nesreće

E. Sk.

Ronioci pronašli automobil koji je učestvovao u nesreći

Foto: E. Sk.


Službenici Policijske uprave Gradačac MUP-a TK uhapsili su 20-godišnjeg I. G. zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nesreći. 

Poslije četiri godine, tačnije od 19. decembra 2015. godine, policijski službenici su operativnim radom i u saradnji sa građanima uspjeli rasvijetliti saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđen osmogodišnji dječak.

Saobraćajna nesreća se dogodila u ulici Žrtava genocida u Srebrenici, a nakon što je ostvario kontakt s dječakom, nepoznati vozač je pobjegao s mjesta nesreće. U cilju prikrivanja tragova automobil kojim je upravljao potopio je u jezero Vidara, a potom se zaputio u nepoznatom pravcu.

Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona, ronioci su 14. februara ove godine izvršili pregled jezera i pronašli automobil Mitsubishi Carisma, kojim je I. G. upravljao 19. decembra 2015. godine, kada je teško povrijedio dječaka, a potom pobjegao s mjesta nesreće.

Automobil je izvučen iz jezera i poslat na vještačenje, dok je I. G., radi kriminalističke obrade, priveden u Policijsku stanicu Gradačac.

Nakon kriminalističke obrade, I. G. će, uz izvještaj, biti predat na daljnje postupanje Tužilaštva TK.

  • Foto: E. Sk.


Više o temi Saobraćajna nesreća

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na