TUZLA U blizini Filozofskog fakulteta

Epilog policijske potjere: Potegao pištolj na 27-godišnjaka, ali je metak ostao u cijevi

Osumnjičeni bježao od patrole koritom rijeke Jale

E. Sk.
16.02.2019 11:58

Foto: Ilustracija

Službenici MUP-a TK u petak uvečer su u blizini Filozofskog fakulteta u Tuzli uhapsili 32-godišnjeg T. A., koji se sumnjiči da je iste večeri u blizini „Robot centra“ u Tuzli uperio pištolj u 27-godišnjeg mladića.

Od izvora bliskih istrazi saznajemo da je T. A. potegao okidač, ali da je došlo do zaglavljenja metka u cijevi te je, nasreću, izbjegnuta tragedija.

Nakon bliskog susreta T. A. i 27-godišnjeg mladića, za koje saznajemo da su obojica kriminalno aktivne osobe, uslijedila je policijska potjera, nakon što je Operativnom centru MUP-a TK prijavljen ovaj nemili događaj.

Osumnjičeni T. A. je bježao u smjeru Filozofskog fakulteta, a kada je vidio da su na mostu kod hotela "Tuzla" raspoređene policijske patrole, odlučio je da siđe u korito rijeke Jale, odakle je izvučen uz pomoć pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Neposredno prije hapšenja T. A. je bacio pištolj i policajci su pretraživali mjesto događaja da bi došli do njegovog oružja.

Nije poznato je li pištolj pronađen. Nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK, uhapšeni T. A. će biti predat u nadležnost Zužilaštva TK.

Tagovi

Tuzla Pištolj

Komentari

NA VRH