BANJA LUKA Racija u tri objekta

Akcija MUP-a RS, uhapšeno više osoba zbog droge

Tokom ovih aktivnosti oduzeta je određena količina zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu

Srna
17.02.2019 10:56

Sedam osoba je uhapšeno i oduzeta je određena količina droge tokom racija u tri objekta u Banjoj Luci, potvrdila je Srni portparol Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović.

Ona je navela da su ove zajedničke aktivnosti Policijske uprave Banja Luka i Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske provedene tokom noći između petka i subote, 15. na 16. februar, s ciljem sprečavanja i otkrivanja inkriminiranih radnji u oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Tokom ovih aktivnosti oduzeta je određena količina zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bijela praškasta materija koja aoscira na opojnu drogu kokain, više tableta medicinske droge, kao i predmeti pogodni za nanošenje povreda (teleskopske palice).

- U toku je utvrđivanje krivične ili prekršajne odgovornosti osoba u vezi sa pronađenom drogom, o čemu će biti obaviješteni i nadležni organi - navela je Markanović.

Ona je dodala da su policijski službenici tokom vikenda sankcionirali i osobe zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o oružju i municiji.

Tagovi

Banja Luka Droga

Komentari

NA VRH