CRNA HRONIKA

Hrvatska: Priča o lešu u škrinji sve je čudnija i otac sumnjao na vlastitu kćerku

Sumnjaju da je žrtvu ubila njezina sestra

Palovec: Sumnja se da je žrtvu ubila njezina sestra. Arhiv

Index.hr

17.2.2019

U porodičnoj kući u selu Palovec u Hrvatskoj jučer je pronađeno tijelo Jasmine Dominić koja je nestala 2000. godine.  Nestanak Jasmine Dominić prijavljen je tek 2005. godine. Kad je nestala, Jasmina Dominić imala je samo 23 godine, a uoči nestanka je živjela u toj kući sa starijom sestrom Smiljanom koja je privedena u subotu navečer zbog sumnje na ubistvo. Jasminino tijelo pronađeno je u škrinji u hodniku u prizemlju kuće. 

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu objavilo je priopćenje u kojem navodi kako sumnjaju da je žrtvu ubila njezina sestra. 

- Proveli smo uviđaj te postoji osnova sumnje da je hrvatska državljanka (45) počinila krivično djelo ubistva hrvatske državljanke (1977.). Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhapšena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja porodične kuće u mjestu Palovec. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhapšenima - objavilo je Županijsko odvjetništvo.

Komšije u šoku

U Novoj ulici, gdje se nalazi porodična kuća Dominićevih, nedaleko od nogometnog igrališta, rijetki izlaze u dvorište, kamoli u ulicu. 

- Jako smo uznemireni i nije nam svejedno -  sa suzom u oku kaže komšinica Rozina, zaprepaštena jučerašnjim događajima. 

- Poznavala sam Smiljanu i kao komšije bile smo u dobrim odnosima, po ničemu se nije dalo naslutiti da kod njih nešto nije u redu - govori Rozina. 

Manjak službenih informacija kao i uvijek otvara prostor nagađanjima. Moguće je da su se posvađale oko dečka, kaže jedan od mještana, a drugi su mišljenja da se radilo o imovinskim razmiricama. 

- Ne smijem ništa govoriti, tako su mi rekli u policiji. Bit će možda jednom prilike u budućnosti. Probajte nas shvatiti, teško nam je i čekamo da ovo završi - kazao je danas popodne Ivica Srnec, suprug uhapšene Smiljane.

Otac je sumnjao na vlastitu kćerku

Čak je i Smiljanin otac Martin sumnjao na vlastitu kćerku u popularnom okupljalištu Palovčana, kafiću Domino. U više navrata se i ovdje znao pitati gdje je završila njegova Jasmina, izražavajući sumnju da je Smiljana nekako upletena u njezin nestanak.  

"Jasmina je uvijek prednjačila u svemu"

Dok su se roditelji brinuli o egzistenciji, djevojke su živjele u porodičnoj kući i školovale se. 

- Jasmina je uvijek prednjačila u svemu - kaže njezin generacijski kolega. ''Bila je dobra sportašica i uvijek odlična učenica. Mislim da je upisala ekonomski fakultet, ali nisam posve siguran u to, jer su nam se putevi ipak razdvojili, ali znam da je praktički sama financirala školovanje", priča. 

S druge strane Smiljani nije išlo tako dobro i po završetku škole tek je neko vrijeme radila kao konobarica u Palovcu i Turčišću te je uglavnom bila kod kuće. Uz vanbračnu kćerku Katarinu, sa suprugom Ivicom Srnecom ima i dvije maloljetne kćerke.

- Ivica je super dečko, vrijedan radnik i ne znam kako će on sve ovo preživjeti -  kaže jedan njegov poznanik. 

Unatoč riječima hvale, mnogi se pitaju kako je jeziva tajna koju je skrivala škrinja u hodniku tako dugo ostala neotkrivena drugim ukućanima. Tek jučer razotkrio ju je Katarinin zaručnik David nakon što je u ulici nestalo struje i počeo se širiti strašan smrad, nakon čega se ova misterija, stara gotovo dva desetljeća, napokon počela rasplitati.

Priča postaje sve čudnija 

Na brojna pitanja i dalje nema odgovora. 

Jedna od čudnijih stvari je činjenica da je Jasminin nestanak prijavljen 16. avgusta 2005. godine, dok se u službenoj evidenciji nestalih osoba ističe kako je djevojka nestala u avgustu 2000. godine. Informaciju da je Jasminin nestanak prijavljen 2005. godine potvrdila je i policija. Postavlja se pitanje što se događalo u tih pet godina i kako je moguće da je u službenoj evidenciji nestanak zabilježen 2000. godine, dok je policija prijavu o nestanku primila 2005. godine. 

Najveći misterij vjerovatno će uspjeti riješiti policija, a to je kako je moguće da je čak petero osoba živjelo u kući u kojoj se nalazi škrinja s lešom djevojke. Iako su sestre u početku živjele same, Smiljana se udala i njezin suprug se uselio u kuću. Dobili su dvoje djece, a Smiljana je imala i kćer iz ranije veze. Škrinja nije bila skrivena u podrumu ili na nekom drugom mjestu. Naprotiv, kako je potvrdila policija, nalazila se u hodniku prizemlja kuće, ispod stepenica. Navodno je niko nije koristio, ali je stalno bila uključena u struju.

Mještani se pitaju i kako je moguće da policija leš nije otkrila još 2005. godine kada su primili prijavu o nestanku. Iz policije tvrde da su kuću detaljno pretražili.

O detaljima stanja u kojem je tijelo pronađeno policija nije htjela govoriti. Zatražena je obdukcija nakon koje bi trebalo biti poznato više detalja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.