CRNA HRONIKA

Na putu Livno-Bosansko Grahovo poginuo Ivan Cvetković

Uviđaj obavili pripadnici Policijske uprave, dežurni ljekar i kantonalni tužilac

Ilustracija

Ale Kamber

18.2.2019

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju iza 17 sati dogodila na putu Livno-Bosansko Grahovo, na Pustopolju, nadomak naselja Sajković, smrtno je stradao vozač automobila Pasat, Ivan Cvetković (69) u Livnu. 

- Do nesreće je došlo uslijed slijetanja vozila s ceste, a tom prilikom je automobil udario u drvo, pri čemu je pričinjena veća materijalna šteta na vozilu, dok je vozač smrtno nastradao - kazao je policijski službenik koji je bio na uviđaju.

Uviđaj su obavili pripadnici PU Livno, dežurni ljekar i kantonalni tužilac.

- Nastradali je bio zdrav, tako da bolest nije uzrok nesreće. Smrt je nastupila uslijed udara glavom u vozilo prilikom slijetanja s ceste, od čega je došlo do nateknuća mozga nastradalog sa smrtnim posljedicama - kazao je doktor Amir Spahić, travnički patolog koji je u popodnevnim satima obavio obdukciju nad nastradalim Cvetkovićem. 

Kod livanjske mrtvačnice zatekli smo za vrijeme obdukcije i neke članove porodice nastradalog, među kojima i brata Milana, poznatijeg kao Mićko, koji je došao preuzeti smrtni list i pripremiti nastradalog s pogrebnim društvom za sahranu koja je zakazana za sutra (19. februar) u 14 sati na pravoslavnom groblju u Guberu.




Livnjaci žale za nastradalim Ivanom koji je kao i brat Mićko bio poznat, između ostalog i što se bavio kamenoklesarstvom u obližnjem livanjskom selu gdje imaju kamenorezačke radionice.

Prema podacima koje nam je dao portparol MUP-a Kantona 10, Ivica Vrdoljak navedena saobraćajna nesreća je prva sa smrtnim ishodom u Livanjskom kantonu od početka ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.