SARAJEVO

Dijelili letke protiv džeparoša pa usput dvojicu uhvatili

Turisti iz Italije zatražili pomoć od policajaca koji su brzo reagirali i priveli dvojicu migranata

B. C.

19.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Pripadnici Policijske uprave Stari Grad Sarajevo danas su, provodeći kampanju zaštite turista od džeparoša, priveli dvojicu migranata, za koje se sumnja da su ukrali mobitel grupi Italijana koja se obrela u Ferhadiji.

Naime, policajci su danas prijepodne sa svojom kolegicom, provodeći akciju, dijelili letke u blizini Gazi Husrev-begovog bezistana u Ferhadiji.

Njihovo prisustvo dobro je došlo grupi Italijana, koji su, vidjevši policajce, uspaničeno prišli i objasnili da su im dvojica mladića arapskog porijekla ukrala mobitel, te da ubrzano bježe u pravcu Titove ulice.

Našim policajcima nije trebalo dugo da shvate o čemu je riječ te su odmah krenuli za džeparošima, koje su uhvatili kod slastičarnice “Egipat”.

Dvojicu mlađih muškaraca, za koje su utvrdili da su migranti, odveli su i sporednu ulicu te su ih pretresli. Nakon što su im u džepovima pronašli više mobitela, priveli su ih u prostorije Policijske uprave Stari Grad u Logavinoj ulici.

Za njima su krenuli i zahvalni turisti iz Italije kako bi identificirali ukradeni mobitel.

Tako se već prvi dan kampanja koju je pokrenuo MUP Kantona Sarajevo pokazala korisnom, te rezultirala brzom pomoći stranim turistima, koji su česta meta džeparoša u Sarajevu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.