NA LICU MJESTA

Kako izgleda jedna noć sa ''crnim uniformama''

Obišli smo terminal na Ilidži, naselja Stup, Otes, Azići, Butmir, Bojnik, cestu za Hrasnicu...

Rutinska kontrola. M. Kadrić

A. KAPO

20.2.2019

- Dobra večer, rutinska kontrola. Molim vas, vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji. Da li u vozilu imate hladno ili vatreno oružje ili nedozvoljene supstance - ovako, otprilike, izgleda kada pripadnici Jedinice za sprečavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu Pete policijske uprave na Ilidži, među građanima poznatiji kao ''crna uniforma'', kontroliraju njima zanimljive automobile i osobe.

Ekipa ''Dnevnog avaza'' boravila je s jednom od ekipa u kasnim noćnim satima, kada, po nepisanom pravilu, imaju i najviše posla. 

Naši domaćini su se dobrano potrudili pa smo tako patrolirali najfrekventnijim područjem – glavnom ulicom od Ilidže do Stupa i obratno, a obišli smo i terminal na Ilidži, naselja Stup, Otes, Azići, Butmir, Bojnik, cestu za Hrasnicu... Policajcima su podjednako interesantna i zavučena i neosvijetljena mjesta, kao što je krug ''Energoinvesta'', poznata izletišta Stojčevac i Vrelo Bosne...

Šta je muškarac s plastičnim kantama radio pored vozila s otvorenim prtljažnikom, kako su reagirali ljubavni parovi u zamagljenim vozilima i još mnogo više, pročitajte sutra u printanom izdanju "Dnevnog avaza"  i pogledajte videoprilog koji će također biti objavljen na portalu Avaz.ba.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.