HOROR

Podvodio pastorku: Djevojčica zadovoljavala starce po Negotinu

N. M. (71) iz Zaječara, kojem je maloljetnica podvođena, priznao je krivicu i poslije dogovora sa Tužilaštvom osuđen na godinu zatvora

Očuh je djevojčicu primoravao na seksualne odnose od njene devete godine. Ilustracija

Kurir.rs

20.2.2019

Više tužilaštvo u Negotinu zatražilo je od Krivičnog vijeća Višeg suda u tom mjestu da se Ljubiši K. (72) iz sela Aleksandrovac izrekne jedinstvena kazna od 16 godina zatvora zbog obljube nad maloljetnom osobom i trgovinom ljudima. On se tereti da je svoju pastorku B. V. (15) najmanje pet godina primoravao na seksualne odnose i podvodio je za novac.

- Ljubiša K. se tokom saslušanja branio da on nije očuh već otac maloljetnice, zbog čega smo uradili DNK analizu. Međutim, ti rezultati su pokazali da Ljubiša K. i B. V. nisu ni u kakvom krvnom srodstvu. Također, poslije detaljne analize, koja je obavljena u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, ustanovljeno je da je očuh maloljetnice u potpunosti bio svjestan svojih postupaka - pišu Večernje novosti.

Istovremeno, N. M. (71) iz Zaječara, kojem je maloljetnica podvođena, priznao je krivicu i poslije dogovora sa Tužilaštvom osuđen ja na godinu zatvora. On je potvrdio da mu je Ljubiša K. za novac podvodio pastorku, koja ga je oralno zadovoljavala.

- Sumnjala sam da se nešto dešava. Sasvim slučajno sam čula supruga kako sa N. M. o nečemu priča i traži mu 100 eura, navodno kako bi platio struju. Onda sam ga čula kako kaže: "Dobro, dat ćeš mi sada 100 KM, a kada primiš penziju još 80 KM " - ispričala je majka maloljetne djevojke.

Prema riječima ove žene, kada su otišli u Zaječar, Ljubiša K. je svoju pastorku odveo do auta u kome ih je čekao N. M. i tu je ostavio.

- Pitala sam muža zašto ostavlja dijete sa N. M., a on mi je kazao da će joj tu biti toplo dok mi završimo poslove koje imamo po Zaječaru - kazala je majka. 

- Rekla sam mu da nije uredu ostavljati dijete sa starijim čovjekom, ali mi je on kazao da nemam nikakav razlog sumnjati da će se mojoj kćerki desiti bilo šta loše.

Djevojčica je prošlog februara policiji ispričala kako ju je očuh, otkada je napunila devet godina, primoravao na seksualne odnose. Tada je ispričala i da ju je podvodio za novac svom poznaniku N. M. Kazala je da je to trajalo pet godina, prije nego što je sakupila hrabrost da to prijavi. 

Majka djevojčice ispričala je i da je jednom zatekla svog muža kako pokušava uvjeriti svoju pastorku na oralni seks. 

- Moj suprug je ležao u krevetu, a moja kćerka je sjedila na fotelji - ispričala je majka.

- Ja sam spavala u drugom krevetu i nešto me je probudilo u toku noći. U polumraku sam vidjela šta se dešava, ustala sam i upitala supruga je li on normalan i zna li šta čini. Međutim, Ljubiša mi je kazao da ništa nije uradio i da mi se svašta pričinjava - kazala je majka djevojčice. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.