PODZEMLJE

Beriz Kabilović pokušao u diskoteci ubiti inspektora?

Dok se Kabilović skriva izvan granica BiH, njegovi bliski saradnici nastavili su sukob s klanom Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac

Kabilović i Amir T.

Piše: Dž. PORAČANIN

21.2.2019

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini još tragaju za kriminalcem Berizom Kabilovićem zbog pokušaja ubistva inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Okanovića.

Zaglavio metak

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, sve se odigralo u decembru 2018. u tuzlanskoj diskoteci “Viva”, gdje je Kabilović, u pratnji svoje ekipe, brutalno napao inspektora Okanovića. Okanović je radio na slučaju Kabilovića i kriminalne grupe koju je predvodio.

Nakon ovog napada, Kabilović je nestao, a potom je za njim raspisana međunarodna potjernica.  Dok ga tuzlanska policija traži, aktivan je na društvenim mrežama te se, sudeći prema njegovim objavama, nalazi izvan granica BiH.  

Za to vrijeme, njegovi bliski saradnici u Tuzli nastavili su sukob s klanom Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac.  Zbog pokušaja ubistva pripadnika klana Švicarca, nedavno je uhapšen izvjesni Amir T., Kabilovićev bliski saradnik. Kantonalni sud u Tuzli odredio je 17. februara pritvor Amiru T., jer je 15. februara oko 20 sati u ulici Prve inžinjerske brigade pokušao ubiti Nermina Nakičevića, zvanog Roša.

Mirso Švicarac: Sukob s Kabilovićevom ekipom

Prišao je BMW-u u kojem je bio Nakičević te je sa zaštitnim rukavicama uperio pištolj u njegovu glavu. Metak se, međutim, zaglavio u cijevi. Pokušao je ponovo pucati, ali nije uspio. 

Poruka neprijateljima

Na porodičnu kuću Kabilovića 10. februara prošle godine pucano je iz automatskog oružja. Kabilović je identificirao upravo Nakičevića kao napadača na svoju kuću te je protivnicima poručio da će ih “sravniti sa zemljom”, što je počelo 15. februara upravo kad je Amir T. iz Kabilovićevog klana pokušao ubiti Nakičevića, prijatelja Mirse Švicarca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.