CRNA HRONIKA

U TK zaplijenjeni droga i oružje, uhapšeno osam osoba

Za tešku krađu osumnjičeni E. T. (22) i A. F. (26), nastanjeni na području Lukavca

Lejla Ilić-Osmančević

21.2.2019

Zaplijenjeno oružje. L. I .O.

Službenici MUP-a TK su, postupajući po naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gradačac, Gračanica, Srebrenik, Živinice, Banovići i Kalesija, na području Tuzlanskog kantona 20. februara izvršili su pretrese na osam lokacija i uhapsili osam osoba koje su osumnjičene za počinjenje nekoliko krivičnih djela.

- Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti automatska puška kalibra 7,62, lovačka puška, pištolj, okvir za automatsku pušku, 83 komada municije kalibra 7, 9 i 7,65 milimetara, 17 komada patrona, 50 čahura od vatrenog oružja, bušilica, motorna pila, cirkular, trimer, 10 PVC pakovanja u obliku loptice u kojima se nalazila materija koja podsjeća na opojnu drogu spid, pet manjih PVC pakovanja u obliku loptice u kojima se nalazila materija koja podsjeća na opojnu drogu kanabis i PVC pločica s tragovima materije koja podsjeća na opojnu drogu kanabis - kazali su iz MUP-a TK. 

Nakon akcije Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli će biti proslijeđeni izvještaji protiv osam osoba. Riječ je o N. L. (26), nastanjenom na području Lukavca, i S. Š. (27), nastanjenom na području Gradačca koji su osumnjičeni za počinjenje krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. 

Protiv N. D. (21) iz Tuzle bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok su za tešku krađu osumnjičeni E. T. (22) i A. F. (26), nastanjeni na području Lukavca. 

S. H. (57), nastanjen na području Srebrenika, te R. H. (55) i M. M. (53), nastanjeni na području Kalesije, sumnjiče se za počinjenje krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.