ZENICA Opsežna akcija MUP-a ZDK

Uhapšeno osam osoba, pronađeni oružje i droga

D. Pa.
22.02.2019 14:16

Osam osoba uhapšeno je u opsežnoj akciji zeničke policije, a tokom pretresa pronađeni su oružje i droga.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, pod nadzorom i u saradnji s Tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, u proteklom periodu poduzimali intenzivne aktivnosti usmjerene na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

- U okviru tih aktivnosti jučer su timovi Specijalne policijske jedinice i službenici Policijske uprave I počeli istovremene pretrese na pet lokacija u Zenici. U toku akcije uhapšeno je osam osoba, i to E. D. (24), M. Ć. (27), E. P. (30), S. Č. (25), A. B. (32), A. P. (25) te B. N. i A. M., svi iz Zenice - ističe Alić.

Ističe da su tokom pretresa pronađeni i privremeno oduzeti materijalni dokazi za krivična djela koja su počinili uhapšeni, te dva pištolja, pištoljska municija, biljna i praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dvije drobilice za marihuanu, tri noža, bokser i digitalna vaga za precizno mjerenje.

- Nakon izvršene kriminalističke obrade te prikupljenih dokaza i obavještenja, uhapšeni su biti predati na nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona. B. N. i A. M., uhapšeni u ovoj akciji, nisu predati Tužilaštvu - napominje Alić.

Komentari

NA VRH