PUCNJAVA Predrag Đurđev nakon zločina počinio samoubistvo

Mirko Butulija prije dvije godine spasio život čovjeku koji ga je danas ubio

Avaz.ba
22.02.2019 22:08

Predrag Đurđev i Mirko Butulija

Foto: Agencije

Direktor AMSS Mirko Butulija, koga je danas na radnom mjestu ubio sekretar Predrag Đurđev, prije dvije godine spasio je život svom ubici, saznaje “Blic”. 

Izvor Blica i očevidac tog događaja navodi da je Đurđev poslije poslovnog ručka upao u vodu i počeo da se guši. Butulija je bez razmišjanja skočio u rijeku i izvukao ga na obalu.

- Bili smo na poslovnom ručku na splavu. Đurđev je stao na neku dasku koja je pukla, okliznuo se i upao u rijeku. Nije znao da pliva i počeo je da se davi. Butulija je bez razmišljanja skočio, onako obučen i spasio ga – navodi izvor Blica.

Priskačući u pomoć čovjeku koji će ga izrešetati dvije godine kasnije, Butulija je iz vode izvukao i torbicu Đurđeva za koju je ovaj vikao da mora da je nađe.

- U torbici su bila tri pištolja. Svi smo bili šokirani… Međutim, u tom trenutku niko se nije time bavio već činjenicom da se Đurđev umalo udavio i da je spašen – navodi sagovornik.

Prema nezvaničnim navodima pištolj iz kog je Đurđev pucao u svog spasioca nije jedini koji posjeduje. Sumnja se da ima doslovce mali arsenal od desetak pištolja od kojih, prema neprovjerenim navodima, za nekoliko ima i dozvolju za nošenje. Još nema zvanične potvrde koje metke je Đurđev ispalio, ali, prema nepotvrđenim podacima, koristio je nedozvoljenu municiju.

Butulija je danas u 42. godini, izgubio život pokušavajući da smiri svađu između sekretara i ubice Predraga Đurđeva sa jednim od zaposlenih. Nesretni Butulija se uključio u pokušaju da arbitrira i primiri strasti.

Tada je međutim, Đurđev potegao pištolj i izrešetao ga. Prema saznjima "Blica", Đurđev je u Butuliju ispalio pet hitaca - četiri u grudi i peti u glavu. Potom je napustio kancelariju i ušao u drugu prostoriju gdje je, u nervnom rastrojstvu, pucao sebi u čelo.

U ovom tragičnom događaju, Butulijina sekretarica čula je pucnjavu i pojurila je ka kancelariji svog šefa. Međutim tada je vidjela naoružanog kolegu pa je u panici iskočila kroz prozor kancelarije koja se nalazi na prvom spratu.

Komentari

NA VRH