ISTRAGA O ZLOČINU

Vlasniku kafane zabila nož u srce pa otišla na piće

Rezultati vještačenja sarajevskog Centra za forenziku govore da je DNK konobarice pronađen na nožu kojim je ubijen Huso Tahirović

Ubistvo se dogodilo u lokalu "Astor" u Travniku

Piše: D. PUCAR

25.2.2019

Nakon što je polovinom februara Kantonalni sud u Novom Travniku produžio pritvor konobarici Sanji Đonlić (42) zbog sumnje da je nakon ljubavne svađe nožem ubila vlasnika lokala Husu Tahirovića (58), isplivali su novi detalji iz istrage o slučaju koji je potresao Travnik.

Priznanje u policiji

Đonlić, konobarica koja je radila u ugostiteljskom objektu "Astor" u stambenom bloku "Grozdovi" u Travniku, kobne noći polovinom januara započela je s Tahirovićem svađu u kojoj je, nezvanično saznajemo, primila nekoliko udaraca od njega. Nakon toga uzela je nož dužine oštrice 18 centimetara i zabila ga direktno u srce Tahiroviću.


Đonlić: U pritvoru

Kada je shvatila šta je učinila, Đonlić je ostavila vlasnika lokala u lokvi krvi te se uputila u obližnji kafić „Alibi“ kako bi sebi osigurala alibi. No, operativnim radom na terenu policija ju je povezala sa zločinom te su istražitelji dobili potvrdu u njenom nepotpunom priznanju u policiji i Tužilaštvu.  

Jedan ubod

Trenutno se nalazi u pritvoru, a policija je ovih dana dobila i rezultate vještačenja sarajevskog Centra za forenziku, koji su potvrdili sve ove navode, s obzirom na to da je DNK konobarice pronađen na nožu kojim je Tahirović ubijen.  Obdukcija je pokazala da je Tahirović ubijen jednim ubodom noža direktno u srce, nakon čega je podlegao.  

Travničani su ga poznavali kao uzornog građanina i dugogodišnjeg zaposlenika tamošnjeg Doma zdravlja, a nakon ubistva iz policije su naglasili da iza sebe nije imao nikakvu kriminalnu prošlost.


Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.