HRVATSKA

Novi bizarni detalji: Jasminino tijelo je nekoliko puta premještano iz šupe

Važan trag istrage postala je i ispovijest vatrogasaca iz lokalnog DVD-a Palovec

Ilustracija. Portali

Telegraf.rs

25.2.2019

Najmanje jednom je tijelo Jasmine Dominić premješteno prije nego što je u subotu, 16. aprila, pronađeno u zamrzivaču porodične kuće njene sestre Smiljane Srnec (45) u Palovcu.

Doduše, ubica ga nije izvadio iz leda, nego je slučajno premješteno zajedno sa zamrzivačem. A ubica je za to vrijeme vjerovatno drhtao u strahu da neko slučajno ne otvori zamrzivač i vidi smrznuti leš 23-godišnje djevojke.

Naime, važan trag istrage postala je ispovijest vatrogasaca iz lokalnog DVD-a Palovec da su prilikom velikih poplava 2001. godine, kad je Trnava poplavila okolne Mlinsku i Sportsku te Novu ulicu, u kojoj živi porodica Dominić/Srnec, iznosili zamrzivač iz šupe sa zadnje strane kuće i podigli je na betonske cigle, da voda ne bi uništila električni uređaj.

Kad se voda povukla, zamrzivač su tog puta vratili nazad u šupu, ali ne i na ljeto 2005, kad je Nova ulica ponovo bila poplavljena. Tad su, tvrde svjedoci koji su nosili zamrzivač, a čiji je identitet vrlo vjerovatno poznat policiji, vatrogasci - ni ne znajući što nose - zamrzivač premjestili u kuću porodica Dominić/Srnec. I stavili je ispod stepenica, gdje je ostala do pronalaska zaleđenog tijela. 

Sad postaje definitivno jasno zašto je policija već prošle sedmice zapečatila ne kuću, u kojoj je i dalje porodica, nego samo malu šupu sa zadnje strane kuće i u petak izuzimala dokaze iz tog prostora u potrazi za biološkim tragovima kojima bi riješili ubistvo iz 2000. godine.

Nikome od članova porodice nije bio dozvoljen ulaz, tražilo se oružje kojim je ubijena Jasmina, kao i bilo kakav dokaz da je ubijena upravo u šupi!

Dva su scenarija ubistva koje policija pokušava rekonstruirati. Jedan je da je Jasmina ubijena u kući pa ju je ubica ubacio u zamrzivač i to se dosad smatralo najvjerovatnijom opcijom, no nakon izjave vatrogasaca vrlo je lako moguće da je 23-godišnja djevojka prije 19 godina ubijena upravo u šupi iza kuće i tamo ubačena u zamrzivač, pa pet godina kasnije zbog poplava premještena u porodičnu kuću.

Okolnosti u porodici tad su bile drugačije. Otac Martin Dominić još je bio živ i pretpostavlja se da je on najviše koristio pomenutu šupu, jer je bio tesar i građevinac. Tamo je vrlo vjerovatno držao sav alat.

Je li moguće da je godinama prolazio gore-dole pored zamrzivača s tijelom svoje kćerke i da je nikad nije otvorio, zapitao se šta je unutra, pitanje je koje muči istražitelje, ali Martin zvani Fredi odgovor je sa sobom odnio u grob. Preminuo je prije šest godina.

Osim toga, je li zaista ju zaista ubila sestra Smiljana i je li samo ona znala za tijelo u zamrzivaču, bit će ključno pitanje za policiju. A odgovor bi se mogao skrivati u šupi, praktično jedinom dijelu kuće koji iz nekog razloga nisu renovirali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.