SRBIJA

Misterija smrti mladića iz Sombora: Imao rupe od metka na glavi i grudima

Porodica Nebojše Karana je još 9. februara prijavila njegov nestanak

Tri nedjelje Nebojša Karan ležao mrtav u travi. Kurir.rs

Kurir.rs

27.2.2019

Nebojša Karan (26) iz Sombora, koji je nestao 9. februara, jučer ujutru je pronađen mrtav na njivi na putu Sombor - Subotica u mjestu Obzir. Utvrđeno je da je Karan ubijen sa dva hica iz vatrenog oružja.

Prema nezvaničnim informacijama tijelo mladića pronašao je mještanin Obzira na napuštenom salašu, udaljenom nekoliko kilometara od njegove rodne kuće. 

Motiv nejasan 

- Prolaznik ga je zatekao na leđima. Na glavi i grudima je imao rupe od metka. Na osnovu starosti povreda, sumnja se da je Nebojša ubijen istog dana kad je i nestao, te da je skoro tri nedjelje mrtav ležao u travi - kazao je izvor za Kurir. 

Porodica Nebojše Karana je još 9. februara prijavila njegov nestanak, tvrdeći da je tog dana izašao iz kuće, lagano obučen i bez mobilnog telefona.

- Policija traga za ubicom ili više njih. Također, utvrđuje se i motiv jezivog zločina. Zbog toga se provjeravaju svi kontakti ubijenog. Navodno postoje neke sumnje da je bio u dugovima, ali to još nije potvrđeno - kazao je izvor i dodao da policija provjerava da li je Karan ubijen na nekom drugom mjestu, pa kasnije donijet i bačen.

Rodica Nebojše Karana ispričala je za Kurir da njegova porodica nije mogla ni naslutiti da će se dogoditi tragedija.

- Rekli su nam da je smrt bila nasilna, da je ubijen. Ni u najcrnjim snovima nismo mogli zamisliti da bi neko mogao usmrtiti našeg Nebojšu - rekla je jecajući žena.

Rodica je istakla da je Nebojša bio zlatno dijete i da ne zna ko bi i zbog čega njemu naudio.

 - Srela sam njegovu majku kada je krenula u policiju. Danima nije znala šta joj je sa sinom, očekivala je dobre vijesti, ali joj je policija donjela najgoru moguću vijest. Bila je potpuno izgubljena i van sebe, a kako i ne bi - kazala je rodica za Kurir. 

Nebojšina majka Radmila Karan za vrijeme sinovljevog nestanka bila u Njemačkoj, a Nebojša je bio u Somboru sa ocem i starijim bratom.

- Čuo se sa kumom koji je dobio dijete i dogovarao se da ode vidjeti bebu. Izašao je iz kuće oko osam sati navečer, a od tada mu se izgubio svaki trag. On nikada ranije nije odlazio, a da se prethodno nije javio ili rekao gdje ide. Sa sobom nije ponio dokumenta, ni telefon, samo je preko džempera navukao jaknu - kazala je majka.

Nije pričao o problemima 

Radmila Karan ispričala je ranije za srbijanske medije da je njen sin bio otvoren i komunikativan mladić.

- Sigurna sam da bi nam ispričao da je imao nekakav problem. Te večeri kada je nestao niko sumnjiv nije zvao na mobilni telefon - kazala je majka.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.