SRBIJA

Najsvirepiji masakr Nikole Radosavljevića, a evo šta se krije iza toga: Baviš li se "fakaturima"

Vjerujući da je na njega bačena crna magija, uzeo lovačku pušku i krenuo u ubilački pohod

Nikola Radosavljević. Screenshot

Avaz.ba

3.3.2019

Nikola Radosavljević iz sela Jabukovac počinilac je jednog od najsvirepijih zločina na ovim prostorima.

On je, vjerujući da je na njega bačena crna magija, uzeo lovačku pušku i krenuo u ubilački pohod u kojem je ubio devet, a teško ranio dvije osobe. 

Najstarija žrtva je sedamdesetogodišnja Marina Barbucić, a najmlađa – petnaestogodišnji Srđan Badžikić.

Prije nego što će izaći na ulicu i početi da puca u svakog na koga naiđe, Radosavljević je pretukao ženu, a potom skokom u bunar pokušao da oduzme sebi život.

Međutim, njegov komšija ga je izvukao iz bunara i pružio mu pomoć. Poslije nekoliko minuta, Radosavljević je otišao do svoje kuće i uzeo pušku. Uslijedio je najsvirepiji masakr.

Prilikom gotovo dvadesetominutnog pucanja po selu, Radosavljević je ispalio tačno dvanaest hitaca. Svaki metak je pogodio po jednu žrtvu – jedno dijete, tri žene i petoricu muškaraca, a dvoje teško ranio. 

Sve žrtve su bile osobe koje su se našle u njegovoj blizini dok je, opasan redenikom, prolazio seoskim drumom. Svi su u trenutku pucanja bili u uspravnom položaju.

Radosavljević je, prema riječima jednog od specijalaca koji su učestvovali u akciji hapšenja, poštedio jednu ženu koja je legla preko svog djeteta, kao i staricu koja je pala.   

Kada su ga prilikom hapšenja na seoskom groblju na porodičnoj grobnici njegovih roditelja, gdje je ponovo pokušao sebi da oduzme život, pola sata poslije ponoći pripadnici antiterorističke jedinice pitali da li zna šta je uradio, Radosavljević ih je samo unezvijereno gledao i ponavljao da ne zna.

Glavni motiv Radosavljevićevog zločina jeste njegova opsjednutost magijom. Osim što je bio nervozan, jer su mu u nedavnim požarima uništeni šuma i salaš, Radosavljevića je proganjala ideja da su mu žene iz sela, konkretno žena njegovog brata i njena majka Anika Čogić posljednja žrtva, bacile vradžbine. 

To uvjerenje potvrđuju i Radosavljevićeva supruga i otac Petar, koji je pronašao tamjan i kašiku na podu u kući gdje je Nikola nasrnuo na ženu, zbog čega je pretpostavio da je na taj način pokušavao da se oslobodi vradžbina. U prilog tezi da je Radosavljević u ubijanje krenuo motiviran time što je na njega bačena crna magija ide i argument da je jedna od osoba koje su izbjegle metak Radosavljevićeve puške starica koja je na njegovo pitanje da li se bavi "fakaturima" (crna magija) odgovorila da nikada u životu nije imala dodira s tim stvarima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.