MOSTAR

Mile Šimić osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo novorođenčeta

Mile uzeo korpu s bebom i bacio je u provaliju, dok je Mladenka izvela djecu iz automobila kako ne bi vidjela šta će njihov otac učiniti

Privođenje optuženog Mileta Šimića. Arhiv

M. Sm.

5.3.2019

Mile Šimić (57) iz Dragičine kod Gruda sklopio je sporazum o priznanju krivice kojim mu je izrečena kazna od 15 godina zatvora za ubistvo muškog novorođenčeta. Kazna mu je izrečena nakon što je Vijeće Kantonalnog suda u Mostaru danas prihvatilo sporazum.

Postupak u odnosu na njegovu suprugu Mladenku Šimić (26) je razdvojen.

Prema navodima iz optužnice, Mile Šimić je 6. septembra došao u Mostar po suprugu, koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda, i to u pratnji dvoje maloljetne djece.

Nakon što su zajedno krenuli vozilom prema Čitluku, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila da ne bi vidjela šta će njihov otac učiniti i s njima se udaljila. Šimić je sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom i bacio je u provaliju.

Novorođenče je glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo teške ozljede glave, usljed kojih je nastupila smrt. Supružnici su se vratili u vozilo i zajedno s dvoje djece krenuli prema Mostaru i preko Žovnice se uputili u Grude.

Šokantan slučaj otkriven je 12. septembra prošle godine. Šimići su roditelji troje maloljetne djece, koja su smještena u „Majčino selo“ u Međugorju. 

Mile Šimić se od 12. septembra nalazi u pritvoru, dok se njegova supruga brani sa slobode.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.