BANJA LUKA

Držali na nišanu radnike pa odnijeli sef

Jedan od razbojnika uperio je automatsku pušku u vozače i natjerao ih da izađu iz kabine i legnu na asfalt

Kamion prevezen u krug preduzeća, gdje su ga istražitelji detaljno pregledali. O. Matavulj

Piše: O. MATAVULJ

7.3.2019

 Banjalučka policija traga za trojicom razbojnika koji su preksinoć na Manjači presreli kamion brze pošte “Euro Express” i ukrali sef s vrijednosnim pošiljkama.

Vrijedne pošiljke

Pljačka se dogodila u utorak oko 23 sata u selu Dobrnja, na putu Banja Luka – Mrkonjić-Grad. Kamion je iz Mostara, preko Bugojna, putovao u sjedište “Euro Expressa” u Banjoj Luci. U njemu su bili vozač i dva saputnika kada ih je u Dobrnji presreo automobil u kome su bila tri maskirana i naoružana razbojnika.

- Prema izjavama žrtava pljačke, razbojnici su automobilom prepriječili put kamionu. Jedan od razbojnika u njih je uperio automatsku pušku i pod prijetnjom da će pucati natjerao ih da izađu iz kabine i legnu na asfalt - kaže izvor blizak istrazi.

Dok ih je on držao na nišanu, drugi razbojnici su ušli u kamion i ukrali sef u kome su se nalazile vrijednosne pošiljke. Za sada nije poznato šta se sve nalazilo u sefu te o čijim se pošiljkama se radi i kolika je šteta.

Opljačkani kamion brze pošte “EuroExpress”

razbojnici pucali u točkove kamiona. To su najvjerovatnije učinili prilikom bijega, kako bi vozačima onemogućili daljnje kretanje - otkriva izvor blizak istrazi.

Poslije uviđaja na Manjači, kamion “Euro Expressa” prevezen je u krug preduzeća, gdje su ga istražitelji detaljno pregledali. S kamiona su skinuli i izuzeli dva točka, kao i druge tragove koji bi mogli poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

Izuzeti tragovi

- U jednom od amortizera kamiona pronađeno je zrno od metka, koje je poslano na vještačenje zajedno s drugim tragovima - navode u policiji.

Niko za sada nije uhapšen ili osumnjičen za pljačku. Tokom dana policija je tragala za automobilom koji je korišten u pljački pa su češljali teren i lokalne puteve po Manjači, ali bez uspjeha.

Istražitelji izuzimali tragove s vozila

Imali insajdera?

U policiji sumnjaju da se radi o tipovanoj pljački i ne isključuju mogućnost da su razbojnici imali insajdera iz ”Euro Expressa”.

- Sve ukazuje na to da su razbojnici imali insajdera. Znali su tačnu rutu i vrijeme kretanja kamiona, a očigledno su imali informacije o tome šta se u sefu nalazilo. Istraga je u toku, saslušava se više osoba, a među njima i radnici ”Euro Expressa” - naveo je izvor iz istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.