BOSNA I HERCEGOVINA

Službenici Jedinice granične policije zaplijenili 180 kg duhana, otkriveni falsificirani dokumenti, dvoje uhapšeno

Uposlenici JGP-a Trebinje 7. marta uhapsili su M. M. (44), državljanina Crne Gore

Prilikom kontrola utvrđene nepravilnosti. Ilustracija

Avaz.ba

8.3.2019

Službenici Jedinice granične policije Dobrljin 7. marta spriječili su nezakonit promet 180 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. Otkriven je graničnom kontrolom vozila Mercedesa bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bosanske Krupe. Vozilom je upravljao M. S. (26), državljanin Bosne i Hercegovine.  

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, protiv M. S. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Otkriveni duhan i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Tržišna vrijednost duhana procjenjuje se na 5.400 KM.

Otkriveni falsificirani dokumenti Belgije i Italije

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo 7. marta na letu za Keln otkrili su četiri falsificirane lične karte Belgije. Ove lične karte prilikom pasoške kontrole na uvid je dalo četvero državljana Irana koji su posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil u BiH. 

Istoga dana na Autobuskoj stanici u Zvorniku službenici Granične policije BiH su kontrolom dvije osoba afroazijskog porijekla otkrili dvije falsificirane lične karte Italije i boravišnu dozvolu Italije.  

Prema nalogu tužilaca Tužilaštva Kantona Sarajevo i Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, strani državljani predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, dok su falsificirani dokumenti privremeno oduzeti.

Državljanin Crne Gore uhapšen prema potjernici Interpola

Službenici JGP-a Trebinje 7. marta uhapsili su M. M. (44), državljanina Crne Gore. Graničnim provjerama utvrđeno je kako je za njim Interpol Štokholma raspisao potjernicu zbog krivičnog djela teško djelo primanja ukradene stvari. Uhvaćen je pri ulasku u BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk, i predat službenicima Sudske policije BiH.

Istoga dana pri izlasku iz BiH, na prijelazu Neum, uhapšena je E. B. (36) jer je potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Službenici JGP-a Neum bh. državljanku predali su službenicima Sudske policije Mostar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.