CRNA HRONIKA

Teško povrijeđena pješakinja u Zenici, hitno prebačena u Sarajevo

Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, dežurni ljekari konstatirali su teže tjelesne povrede

S mjesta nesreće. D. Jurišić

D. PAŠALIĆ

9.3.2019

U Zenici je rano jutros, u ulici Aska Borića, došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena pješakinja, saznaje “Avaz”. 

Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do nesreće je došlo u 6.35 sati. 

U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo, kojim je upravljao T. M., i pješakinja inicijala S. N., oboje iz Zenice. 

- Povrijeđena pješakinja vozilom Hitne pomoći odmah je prevezena na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica radi ukazivanja ljekarske pomoći - kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK. 

Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, dežurni ljekari povrijeđenoj pješakinji konstatirali su teže tjelesne povrede. 

Kako je izjavio dežurni ljekar Odjela urgentnog bloka za “Avaz”, zbog težine povreda, nesretna pješakinja prevezena je na Neurološku kliniku Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo. 

- Ona je dovezena na naš odjel, a nakon toga je prevezena na Neurološku kliniku KCUS-a - kaže dežurni ljekar Odjela urgentnog bloka. 

Na licu mjesta uviđaj su obavili pripadnici Kriminalističke policije PU I, a s cjelokupnim slučajem upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva ZDK. 

Kako su nam kazali očevici, scene na licu mjesta bile su stravične, a, kako saznajemo, povrijeđena pješakinja je 43-godišnja Snježana N. iz Zenice.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.