BUNA

U rijeci pronađeno tijelo starije Mostarke

Odmah po pozivu rodbine na teren izašli potražni timovi

A. ČENGIĆ

12.3.2019

Završena je potraga za starijom ženom, rođenom 1934. godine, nastanjenom na Buni kod Mostara, koja je nestala prije nekoliko sati i čiji je nestanak Operativnom centru FUCZ-a prijavio njen sin. 

Pripadnici FUCZ-a, njih sedam, uključili su se u potragu u koju su već bili uključeni i Interventna spasilačka služba Mostar, koja je prva stigla na lice mjesta, i nekoliko stanica GSS-a u BiH. 

Pored rijeke su nađene papuče, a postojale su i informacije da je viđeno tijelo kako pluta te se odmah sumnjalo na utapanje. Grupa iz HGSS-a koja je pretraživala teren uz obalu pronašla je tijelo tri kilometra nizvodno od mjesta nestanka. 

Nažalost, ljekar koji je stigao na lice mjesta konstatirao je smrt. Na terenu je i tužilac obavio uviđaja i potvrdio identitet nestale žene. 

Pripadnici FUCZ-a stavili su na raspolaganje svoje vozilo i pomogli u transportu. Tim Federalne uprave civilne zaštite za spašavanje na vodi bio je u pripravnosti da bi se uključio ako se za to ukaže potreba.

Podsjećamo, starija žena nestala je jutros oko 10.30 sati u mjestu Buna, južno od Mostara. Odmah po pozivu rodbine na teren su izašli potražni timovi ISS Mostar, kojima se pridružuju timovi HGSS Mostar, HGSS Čitluk i HGSS Čapljina te FUCZ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.