CRNA HRONIKA Proveo mjesec u pritvoru

Policajac koji je osumnjičen za pokušaj ubistva u Drvaru pušten da se brani sa slobode

Kantonalni sud donio rješenje

Ale Kamber
13.03.2019 08:59

Ugostiteljski objekt u kojem se desila pucnjava

Foto: A. Kamber

Kantonalni sud u Livnu donio je rješenje, kojim je odbijen prijedlog Kantonalnog tužilaštva za produženje pritvora 28-godišnjem policajcu Stevanu Srdiću iz Drvara, osumnjičenom za pokušaj ubistva 25-godišnje A. G. iz Drvara.

Srdić je mjesec proveo u pritvoru, koji mu je odredio Kantonalni sud.

Osumnjičeni se tereti da je 9. marta u jutarnjim satima, kao policajac PS Drvar, nakon završetka noćne smjene, došao u ugostiteljski objekt "Scorpion" te, uz konzumiranje alkoholnih pića, u jednom trenutku uzeo službeni pištolj svog kolege, koji se nalazio s njim u društvu, i iz njega ispalio hitac prema radnici u kafiću koja se nalazila iza šanka, nanijevši joj prostrelnu ranu grudnog koša.

Zbog težine povreda povrijeđena je vozilom Hitne pomoći prevezena u Kantonalnu bolnicu u Livnu, a nakon toga i u Klinički bolnički centar Split.

Kantonalni tužilac je 11. marta Kantonalnom sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora s obzirom na to da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke koji nisu saslušani te da postoje vanredne okolnosti jer se radi o težem krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina.

Istekom jednomjesečnog pritvora Kantonalno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora, što Kantonalni sud u Livnu nije uvažio te je policajac pušten da se brani sa slobode.

Komentari

NA VRH