ZAGREB

David Komšić proglašen krivim za otmicu i napad na Kristinu Krupljan, osuđen na godinu i po zatvora

Luka Stanzl/PIXSELL

Avaz.ba

13.3.2019

David Komšić nepravomoćnom je presudom na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen na godinu i pol dana zatvora. Arjan Redžepi osuđen je na godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od pet godina.

Komšiću i prijateljima suđenje je počelo u avgustu 2018. godine, a tužilaštvo ih je teretilo da su 27. novembra 2016. oko 5:40 na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu automobilom te razbili njen automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali joj kosu, prenosi Dnevnik.hr.

Komšić se trenutno nalazi u zatvoru u Lepoglavi, gdje služi 14-mjesečnu kaznu zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak. I to se dogodilo 2016. godine, ali u aprilu. Komšić u Lepoglavi čeka i drugostepenu presudu za ubistvo Kristine Krupljan.

Nakon izricanja presude izjavu je medijima dala Vesna Krupljan, Kristinina majka. Presudom je, kaže, zadovoljna, ali ne i visinom kazne koju su Komšić i njegovi prijatelji dobili za otmicu i napad na njenu pokojnu kćer.

Poručila je kako je očekivala da će Komšić dobiti onoliko koliko je tražilo državno odvjetništvo od suda - 2 godine i četiri mjeseca zatvora te po dvije godine za njegove prijatelje.

Kristinina majka ističe da je Komšićeva kazna premala, kao i za njegove prijatelje. Na obrazloženje sutkinje da su u vrijeme počinjenja zločina bili tek mlađi punoljetnici i pod utjecajem Davida Komšića, Vesna Krupljan kaže da je takva obrazloženja uopće ne zanimaju.

Zadovoljna je što je sud usvojio zahtjev za odštetu. Za eventualnu žalbu poručila je da će o tome vidjeti s advokatom, no smatra da će žalbe biti jer će se neko od zainteresiranih strana sigurno žaliti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.