OTKRIVAMO Uhapšen ilegalni taksista Ahmet Hurić

Detalji spektakularne akcije specijalaca u Živinicama: Trgovca oružjem otkrio Facebook

Kod njega pronađene prepravljena vazdušna puška i fantomka

A. ALJIMI
15.03.2019 11:16

Ilegalni taksista iz Živinica Ahmet Hurić zvani Betko, koji je uhapšen jučer u spektakularnoj akciji specijalaca MUP-a Tuzlanskog kantona, tereti se za preprodaju oružja, saznajemo od izvora bliskom istrazi. 

Istražitelji su Hurića držali pod lupom duže vrijeme, a pod operativnom prismotrom je bio zbog, kako je otkrio naš izvor, nakon što su se na Facebooku pojavile fotografije na kojima drži teški mitraljez M-53 takozvani garonja.

Istražitelji su Hurića pratili, a postojale su i operativne informacije da se bavi i prijevozom prostitutki, koje su ostale u fazi provjere.

Specijalci su obaviješteni da pripreme akciju hapšenja Hurića, a u naredbi je stajalo, kako nezvanično saznajemo, da se radi o osobi sklonoj nasilničkom ponašanju te potezanju oružja. Pratili su njegovo vozilo, ali se Hurić dao u bijeg, što je zabilježeno na videosnimku, nakon čega je zaustavljen i savladan. Kod njega su u vozilu nakon pretresa pronađene prepravljena vazdušna puška i fantomka.

Prilikom pretresa kuće osumnjičenog nije pronađen sporni mitraljez, a istražitelji rade na tome da otkriju gdje je naoružanje skriveno.

Komentari

NA VRH