NOVI PAZAR Denis Turković bio osuđivan i u Austriji

Trener koji je mjesecima silovao dječaka ekspresno osuđen na sedam godina zatvora

Mališan u petak priznao da ga je Turković seksualno zlostavljao u njegovom stanu

Avaz.ba
18.03.2019 07:26

Turković radio kao trener u pojedinim novopazarskim klubovima

Foto: Društvene mreže

Novopazarac Denis Turković (28), osumnjičen da je od prošlog ljeta nekoliko puta silovao maloljetnog dječaka (14), nagodio se s Višim tužilaštvom i pravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora, bez prava uvjetnog otpusta.

Portparol Tužilaštva Asmir Mehović kaže da je osumnjičeni priznao izvršenje krivičnog djela silovanje u produženom trajanju, da je nagodbu prihvatio Viši sud i da je ona postala pravosnažna.

- Osuđeni će ostati u pritvoru do upućivanja na izdržavanje kazne – dodaje Mehović.

Turković je uhapšen u petak popodne, nakon što se maloljetni dječak povjerio školskom psihologu da je žrtva silovanja.

O tome je obaviještena policija kojoj je dječak ispričao da ga je Turković seksualno zlostavljao i silovao u njegovom stanu, kao i da je sve trajalo nekoliko mjeseci.

Turković je 2014. uhapšen i osuđen u Austriji na tri i po godine zatvora zbog iznude i seksualnog zlostavljanja djece, piše Blic.rs. 

Nakon odslužene kazne vratio se u Srbiju, gdje je, kako bi sakrio kriminalnu prošlost, promijenio prezime, odbacio je očevo Turković i uzeo majčino Čolaković.

Ubrzo je počeo raditi kao trener u pojedinim fudbalskim klubovima čiji predstavnici su nakon njegovog hapšenja saopćili da je radio kratko i da je otpušten čim su saznali da je osuđivan u Austriji.

Kako se radi o povratniku u izvršenju ovog krivičnog djela, njegovom ponašanju tokom saslušanja, kao i to da je radio u školi fudbala, okružen dječacima, u novopazarskoj policiji sumnjaju da je D. T. silovao ili zlostavljao više mališana. Za to još nemaju dokaza. 

Otpušten prošlog ljeta

U školi fudbala u kojoj je D. T. radio kažu da je on primljen “na osnovu preporuke legende kluba” da je nekoliko mjeseci pomagao trenerima i učio zanat od njih. Otpustili su ga, kako su saopćili, početkom sezone, kada su saznali za dešavanja u Austriji.

Oglasi

Komentari

NA VRH