SARAJEVO

Svjedok: Žena je vikala „Ubiše mi sina“

Otac i sin optuženi za ubistvo komšije Azema Ćesira

Privođenje Suvada Bašalića

B. C.

18.3.2019

Saslušanjem svjedoka danas je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu nastavljeno suđenje ocu i sinu Suvadu i Enesu Bašaliću, optuženima za ubistvo komšije Azema Ćesira 17. avgusta prošle godine u Sarajevu. 

Prema navodima iz optužnice, nakon svađe Suvada i Azema, Enes Bašalić je Renaultom udario komšiju koji je zatučen lopatom.  

Njihov komšija, penzioner Jusuf Salihbegović kritičnog dana čuo je kako ljudi u Milinkladskoj galame, nakon čega je vidio plavi Renault i čovjeka kako leži.

- Auto je naprijed bio ulupljen, mrtvi je ležao ispred. Vidio sam da mu komšinica daje umjetno disanje. Oči mu se nisu mrdale, bio je mrtav – ispričao je Salihbegović.

Nakon što mu je predočena izjava iz istrage, svjedok je potvrdio da je vidio i lopatu kojom je neko zamahivao, ali nije vidio ko ju je držao.

Građevinski radnik Savo Radanović je u Milinkladskoj ulici tog dana izvodio radove na jednoj kući. On nije bio očevidac, ali je čuo galamu te ženu kako viče: „Joj, ubiše mi sina!“ Kasnije je čuo da su otac i sin ubili komšiju.

Suđenje se nastavlja 2. aprila, kada će biti pozvani svjedoci koji danas nisu došli te vještak medicinske struke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.