STRAH U ŠKOLI Policija USK provjerava navode učenika

Enigma u Cazinu: U blizini TC "Ljiljan" oteta djevojčica?

Niko od roditelja nije prijavio nestanak

M. MUJADŽIĆ
18.03.2019 14:41

O.Š. Cazin 1: Policija na terenu

Foto: Arhiv

Za vrijeme školskog odmora sedmero učenika Osnovne škole "Cazin 1" prijavilo je direktoru škole navodnu otmicu djevojčice.

Kako saznajemo, učenici su ispričali kako su vidjeli kombi zelenkaste boje sa zatamnjenim staklima i dvije osobe, jednu s kapuljačom, a drugu s kapom na glavi, od kojih je jedna otela djevojčicu i ubacila je kombi te je odvezli u nepoznatom pravcu.  

Navodna otmica izazvala je pometnju i unijela strah u školu. Policija i pet inspektora su na terenu i u ovom trenutku provjeravaju navodnu otmicu. Je li djevojčica oteta ili pak ne, za sada nam u MUP-u USK nisu mogli potvrditi.

 – Zvanične prijave o nestanku još nemamo. Policija je na terenu i provjeravamo i snimke s videonadzora s okolnih objekata kako bismo utvrdili navode učenika - kazao je za "Avaz" Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.  

U školi nam je potvrđeno da nijedan učenik ne nedostaje, ali i da niko od roditelja nije prijavio nestanak djeteta. Za sada ostaje nejasno je li se otmica djevojčice ispred tržnog centra "Ljiljan" uopće dogodila.

Komentari

NA VRH